Handboll, SHE, Sävehof - H65 Höör

TVÅ ÖVERTYGANDE POÄNG MOT HÖÖR

Med tydliga siffror säkrade IK Sävehof två poäng mot H65 Höör på onsdagskvällen. Mötet i Partille Arena slutade 38–25 i gulsvart favör.
– Det var över förväntan i dag, sammanfattade huvudtränare Rasmus Overby efter slutsignalen.

Ett vackert samarbete mellan Mathilda Lundström och Jamina Roberts ledde fram till kvällens första boll i nät där den förstnämnde stod för passningen och den sistnämnde för avslutet. Tidigt i matchen sattes Sävehof annars på prov när laget hade två spelare mindre på planen under drygt 90 sekunder. Den situationen hanterades dock på allra bästa sätt med noll insläppta. Enda målskytt under den perioden var Frida Rosell, vilket i förlängningen innebar att Sävehof kunde etablera en flermålsledning.

Wilma Kroon Andersson räddade straff och mycket annat, Elin Heikka var envis när hon vann tillbaka bollar i defensiven och Laura Jensen prickade in mål från halva plan när Höör använde sig av sju utespelare. Prestationen under de inledande 30 minuterna räckte till ett försprång på sju mål och ledning med 18–11.

Kontrollen bibehölls efter paus och inte ens fem minuter in i den andra halvleken var den gulsvarta ledningen uppe i elva bollar.
– I paus pratade vi om att vi ville fortsätta med att stå bra bakåt och vi visste om att deras sju-mot-sex var en nyckel för att vinna matchen, så det var något vi försökte lägga lite extra energi på, berättade Rasmus Overby innan han fortsatte:
– Det var också viktigt att vi inte gick ner i tempo, utan att vi bibehöll farten och aggressiviteten. När man har målvakter som Wilma, som tog de bollar hon gjorde i dag, så vinner man också matcher, det var grymt att se.

I ännu en match närmade sig Sävehof 40 gjorda mål, men stannade denna gång på 38 som kombinerades med 25 insläppta för att fastställa slutresultatet till 38–25. Under de sista tio minuterna fick publiken i Partille dessutom stifta bekantskap med två unga talanger när Stella Huselius och Stina Wiksfors debuterade i SHE-sammanhang. Båda visade prov på en härlig initiativförmåga där Huselius blev målskytt och Wiksfors noterades för en assist.
– Det var en väldigt, väldigt bra insats och jag tycker att det vittnar om den miljö vi har i Sävehof. Även unga spelare kan komma upp och leverera. De känner sig trygga och jag tycker att det är fantastiskt att vi har en akademi där vi fostrar så duktiga handbollsspelare som kan ta nästa steg.

Som helhet sammanfattade Overby kvällen med att lyfta fram det gulsvarta kollektivet som stark faktor bakom de två säkrade poängen.
– Det var en bra laginsats där det var många som bjöd till. Laget vann mot individerna i dag, där det var många som spelade på ovana positioner eller i ovanliga formationer. Ändå levererade vi ett väldigt bra jobb tillsammans.

Kommande motståndare för IK Sävehof är CSKA Moskva. En resa till Ryssland väntar när Champions League-spelet fortsätter på söndag.

IK Sävehofs målskyttar: Laura Jensen 8, Mathilda Lundström 8, Frida Rosell 8, Trine Mortensen 5, Jamina Roberts 4, Ida Sembe 1, Stella Huselius 1, Elin Heikka 1, Nina Koppang 1 och Tamara Haggerty 1.

H65 Höörs målskyttar: Malin Sandberg 6, Johanna Östblom 4, Amelia Lundbäck 3, Alma Skretting 3, Emma Rask 2, Victoria Larsson 2, Filippa Nyman 2, Binto Linnér 1, Anna Olsson 1 och Emma Nuhanovic 1.

– Erik Malmqvist

Fler nyheter

 VÄLKOMNA HAMPUS OCH DANIEL! – Sävehofs nya sportorganisation Hampus Fernebrand..

LYCKAD PARTNERGOLF! Runt 120 partners varav 17 hålvärdar samlades till..

Tobias Trommler lånas ut kommande säsong! Tobias Trommler lånas ut..

TACK CARMEN! Efter 2 säsonger i Sävehoftröjan tar det tyvärr..