Handboll, Champions League, Sävehof - Cocks

TVÅ NYA POÄNG I CHAMPIONS LEAGUE

På lördagseftermiddagen hittade IK Sävehof tillbaka till vinnarspåret i Champions League-spelet när finländska Cocks besegrades med 28–22.
– Vi är väldigt nöjda med två poäng i dag, fastslog huvudtränare Kristian Berndtsson på presskonferensen efter matchen.

Gästerna fick inleda målskyttet från sju meter och ökade på till 2–0 kort senare. För Sävehof var det William Bogojevic som tog mycket initiativ till en början och det var vänsternian som ordnade den straff som Christoffer Brännberger förvaltade på ett tryggt sätt fram till 1–2. Även kvitteringen var det ”Crippa” som ordnade, även denna gång från sju meter.

Första målet i öppet spel var det Stefan Sunajko som låg bakom när han från trängd position och tuff uppvaktning ute till vänster knorrade in 3–3. Den ungerske landslagsmannen gav senare Sävehof ledningen för första gången i matchen. Det dröjde inte länge förrän övertaget växte till mer bekväma siffror och ställningen i halvtid var 12–8 med fördel gulsvart.

Finländarna inledde den andra halvleken bäst och fem minuter in skiljde det bara ett mål mellan lagen. De fick även in en kvittering och ledningsmål.
– Vi blev inte stressade där, men lite oroliga över att vår attityd och tempo hade gått ner. Det fick vi prata om i en timeout, berättade Kristian Berndtsson.

Och den oroande tendensen höll sedan inte i sig särskilt länge. För Sävehof tog tillbaka taktpinnen, Agust Eli Björgvinsson stod för en mängd kvalificerade räddningar och i slutskedet var det inte tal om någon dramatik. Segersiffrorna skrevs till 28–22 sedan Sebastian Spante fastställt resultatet i öppet mål.
– Vi kämpade på bra i dag även om detaljerna i spelet kanske inte satt perfekt. Det viktigaste var att vi fick med oss två poäng!

Efter dubbla förluster mot spanska Bidasoa Irun är de regerande svenska mästarna alltså tillbaka som vinnare i Champions League igen. Laget är kvar på plats två i Grupp C med tio poäng på sju spelade matcher.

Fler nyheter

Säsongens första Champions League-poäng var inom räckhåll i söndagens bortamatch..

Under lördagens Premiärfest hyllades Johanna Forsberg genom att förevigas med..

På lördagen spelade IK Sävehof säsongens första hemmamatch i Handbollsligan...

Vi är stolta att presentera aVizion som ny Partner till..