Handboll, Handbollsligan, Önnered - Sävehof

TVÅ NYA DERBYPOÄNG IN PÅ KONTOT

Från första till sista signal hade IK Sävehof kontroll på fredagens derbymatch mot HK Aranäs. Segersiffrorna skrevs till 33–20 efter att det varit ledning med elva bollar i paus.

Drygt fem minuter in i derbyt hade Sävehof skapat sig en tvåmålsledning som laget sedan kunde bygga vidare på. Det var en välavvägd diagonalpassning från Bertram Obling fram till en kontringsspringande Sebastian Karlsson som gav det utgångsläget och omställningsspelet visade sig vara ett framgångsrikt tillvägagångssätt denna kväll. Även nästa mål gick till på ett liknande vis med lagkapten Karlsson som sista Sävehof-spelare på bollen innan den passerade mållinjen. Snabbt skapade sig Gulsvart sedan en lucka på sex bollar och med ganska precis tio minuter spelade lades timeout-kortet fram från motståndarsidan.

I den första halvleken plockade Bertram Obling mer än vartannat Aranäs-avslut, något som Michael Apelgren lyfte fram som avgörande till lagets fina start på matchen.
– Största nyckeln var utan tvivel att Bertram Obling var otrolig i dag. Då blev det jobbigt för Aranäs, vilket gjorde att vi fick självförtroende och kände att den här matchen var hur lugn som helst, konstaterade Sävehofs huvudtränare.

Vår danska målvakt fortsatte briljera även efter paus och i offensiv riktning skedde mycket längs med kanterna. Både från höger och vänster kom avsluten med lyckad utdelning.
– Vi fortsatte bygga vidare på det vi gjorde bra mot La Rioja. Det var gott att se att kanterna vill vara med och slåss om sin plats, för även om Sebastian Karlsson är jättebra så vill Malte Celander vara med där och slåss. Och även om Alexander Westby är bra så har vi en Sebastian Spante som just nu jagar honom och som har gjort 17 mål på de två senaste matcherna i Handbollsligan. Det är exakt det här vi behöver och exakt det vi vill se när vi har många matcher, att de sätter oss tränare i problem.

Kontrollen bibehölls sedan matchtiden ut och reaktionen på veckans seger i European League var enbart positiv ur resultat- och spelmässigt perspektiv. Enda bekymret var att Olle Ek tvingades utgå från spel i förtid.
– Det som man oroade sig för på förhand blev precis tvärtom. Vi fick en jättefin start och deras ljus slocknade ganska snabbt, så vi löste det på ett väldigt fint sätt och kunde spela mindre med dem som brukar spela mycket. Alla levererade och enda smolken i bägaren är skadan på Olle Ek som vi är lite osäkra på just nu, sade Apelgren.

Matchen slutade 33–20 och resultatet innebär att Sävehof återtar positionen som serieledare i Handbollsligan efter åtta spelade omgångar. 

IK Sävehofs målskyttar: Sebastian Spante 8, Sebastian Karlsson 5, Olle Ek 4, Marcus Lennernäs 4, Malte Celander 3, Elias Ellefsen á Skipagötu 3, Rune Schröder 2, Felix Möller 1, Alexander Westby 1, Pontus Brolin 1 och Gzim Salihi 1.

HK Aranäs målskyttar: Tobias Torbjörnsson 7, Adam Wennerholm 3, Philip Jonsson 2, David Florander 2, Jesper Gustavsson 2, Petter Donaldson 1, Jacob Hellström 1, Nikola Djordjevic 1 och Oscar Gentzel 1.

– Erik Malmqvist

Fler nyheter

Spante förlänger! Sebastian Spante som gör sin 6:e säsong i..

Redan tidigt i tisdagens European League-match mot REBI Balonmano Cuenca..

FYRA RAKA SEGRAR I EUROPEAN LEAGUE! Tisdagen 28 november 18.45 IK..

Knappt tjugo minuter in i fredagskvällens möte med IF Hallby..