Handboll, Handbollsligan, Sävehof - Önnered

TVÅ DERBYPOÄNG TILL SÄVEHOF

I den fortsatta kampen om viktiga tabellplaceringar i Handbollsligan plockade IK Sävehof två poäng i tisdagskvällens derbymöte med Önnereds HK. Gulsvart ledde med fyra bollar i paus och vann till slut med 30–22.

I ÖHK-hallen fick publiken se en jämn start på matchen där Sävehof var laget att bryta 0–0-läget. Lagen växlade sedan mål med varandra innan Önnered bröt trenden och klev upp i ledning efter knappt tio minuters spel. Bara ett par minuter senare såg Sebastian Karlsson till att gulsvart återtog platsen i förarsätet och därefter var det god kontroll på derbyt.

En underbar räddning på ett sexmetersavslut stod sedan Agust Eli Björgvinsson för, en snabb spelvändning följde och så kunde William Bogojevic dubblera försprånget. I samma situation åkte en Önnered-spelare ut i vad som var matchens första tvåminutare. ”Bogo” var minst sagt tongivande på framförallt den första halvlekens händelser där han stod på sex gjorda mål redan efter tjugo minuters spel. Totalt hittade Sävehof nätet vid 15 tillfällen och var i ledning med 15–11 efter halva matchen.

Två Önnered-straffar, två baklängesmål och ändå hade Björgvinsson gjort ett par räddningar innan Sävehof lyckades etablera sitt första anfall för halvlek nummer två. Den minskade målskillnaden var bara tillfällig innan Sebastian Karlsson åter spelade en huvudroll. På högernio-position gjorde han Sävehofs tre inledande mål i halvleken och såg till att avståndet ner började öka igen. Till slut blev det åtta måls marginal när gulsvart tog med sig de två derbypoängen hem till Partille.

Nästa match spelas redan på torsdag (5:e mars) och då är det fri entré i Partille Arena. Det är ett dubbelevenemang där matchen i Damligan/SHE mellan IK Sävehof och BK Heid spelas först, innan herrarnas möte med IFK Skövde. Det är bara att dyka upp så skapar vi gulsvart magi tillsammans!

Fler nyheter

Tobias Trommler lånas ut kommande säsong! Tobias Trommler lånas ut..

TACK CARMEN! Efter 2 säsonger i Sävehoftröjan tar det tyvärr..

Arvid Uusvoog skriver A-lagskontrakt och lånas ut till IFK Skövde..

SIMON MÖLLER GÅR VIDARE!   Simon är handbollsfostrad i Sävehof..