Handboll, Handbollsligan, Redbergslid - Sävehof

TVÅ DERBYPOÄNG TILL SÄVEHOF

Med ett sent avgörande såg IK Sävehof till att plocka med sig båda poängen från Prioritet Serneke Arena när det på fredagskvällen spelades derby mot Redbergslids IK.
– Jag är stolt över att vi visade vinnarattityd i dag igen, sade huvudtränare Michael Apelgren efter seger med 29–27.

Dubbla fullträffar från William Andersson Moberg plus en boll i nät signerad Sebastian Karlsson såg till att Sävehof omedelbart klev ifrån med tre mål i derbyt. Under i princip hela matchen skulle det här dock vara en jämn kamp och hemmalagets kvittering kom drygt tio minuter in i matchen.

Sedan var det RIK:s tur att känna på hur det var att sitta i det målmässiga förarsätet. De gick om när resultattavlan visade 9–8 och även i paus ledde de med uddamålet.

Kvitteringsjakt var det som gällde för Sävehof-spelarna när de klev in på planen för den andra halvleken. Snabbt kom utjämningen från Felix Möller och med knappa kvarten kvar att spela hade det gulsvarta försprånget vuxit till fyra måls marginal.

Det här var dock ett tätt derby där det var helt jämnt mellan lagen så sent som i den 58:e spelminuten. Då gjorde Andersson Moberg 28–27, vilket visade sig bli matchavgörande. En räddning från Oscar Sävinger gav Sävehof möjligheten att därefter definitivt punktera tillställningen och när Pontus Brolin avlossade bössan fastställde han slutresultatet till 29–27.
– När vi kom in i slutminuterna så tror jag att tabelläget visade sig, för då kunde vi spela lite mer avslappnat medan de hade lite mer press på sig, menade Michael Apelgren.
– Framförallt var vi bra i avgörande lägen och jag skulle säga att det är det som definierar var vi ligger nu. Vi har haft många jämna matcher, särskilt med alla skador, och då handlar det om att vara bra sista tio. Det var vi i dag igen!

Redbergslids IK:s målskyttar: Vasko Sevaljevic 6, Szymon Dzialakiewicz 6, Linus Lövgren 4, Ludvig Högberg 3, Oskar Joelsson 2, William Höghielm 2, Marko Lasica 2, Mario Lipovac 1 och Carl Hamberg 1.

IK Sävehofs målskyttar: William Andersson Moberg 6, Alexander Westby 5, Sebastian Karlsson 4, Felix Möller 3, Marcus Lennernäs 3, Pontus Brolin 2, Óli Mittún 2, Adam Blanche 1, Kelvin Roberts 1, Sebastian Spante 1 och Tryggvi Thorisson 1.

– Erik Malmqvist

Fler nyheter

Spel i 60 minuter? 70 minuter? Nej, 80 minuter! Efter..

SIMON MÖLLER KORSBANDSSKADAD I första finalmatchen skadade sig Simon Möller..

För sjuttonde gången i föreningens historia är IK Sävehofs damlag..

VI GÅR MOT GULD! – rafflande matcher väntar TORSDAG 23..