Handboll, Handbollsligan, Redbergslid - Sävehof

TVÅ DERBYPOÄNG SÄKRADE MOT RIK

IK Sävehof plockade två poäng när lokalrivalen Redbergslids IK besegrades med 28–23 i Lundenhallen på måndagskvällen.

Redan från start gavs indikationer på hur positivt den här kvällen skulle kunna sluta. I matchens första anfall prickade Jonathan Edvardsson in 1–0 och på motsatt ände av planen stod Bertram Obling för en benparad när han testades för första gången. Sävehof gick även upp i 2–0 när Edvardsson gick på genombrott. RIK:s reducering och kvittering dröjde dock inte länge och det kom att bli ett mönster som skulle upprepas. För Sävehof återtog kommandot och var tillbaka i ett par bollars överläge kort senare, men den inledande kvarten summerades ändå i lika-läge med ställningen 8–8.

Hemmalaget tog sig sedan upp i ledning för första gången i matchen när klockan tickat upp på 26 spelade minuter. 11–10 och Michael Apelgren svarade med att använda sig av timeout-kortet. Rune Schröder kvitterade omedelbart med ett maskerat avslut och Sävehof var tillbaka i ledning när Eric Westergren hittade rätt inne på linjen. 13–11 visade resultattavlan i Lundenhallen efter 30 spelade minuter.

Precis som i första halvlek inledde Obling med att avvärja första avslutet han fick emot sig. Det dröjde sedan inte länge förrän Sävehof kunde skapa sig ännu mer distans ner till lokalrivalen. Med knappt tjugo minuter kvar att spela hade avståndet ökat till fem måls marginal. Ett konsekvent försvarsspel visades upp och framåt var avsluten distinkta.

Till slut skrevs slutresultatet till 28–23 och Sävehof hade därmed säkrat två härliga derbypoäng.

Med 3–1 i matcher mot IF Hallby avancerar IK Sävehof..

Två matcher in i semifinalserien mot IFK Kristianstad leder IK..

Med 38–28 som slutresultat säkrade IK Sävehof andra segern i..

I det första kvartsfinalmötet i European League bjöds det på..