Handboll, SHE, Sävehof - Skuru

TVÅ DERBYPOÄNG MOT HEID

Stundtals i ledning, stundtals i underläge och i slutändan seger. På onsdagskvällen besegrades BK Heid med 29–22.
– Jag är nöjd med två poäng men prestationen var inte vad jag hade hoppats på, sade huvudtränare Rasmus Overby efter slutsignalen.

Det var en målsnål inledning på derbyt där det dröjde fram till den åttonde spelminuten innan Sävehof spräckte Heid-målvakten Miranda Nassers nolla. Inte heller gästerna hade fått någon vidare utdelning i det skedet och Thea Blomsts öppningsmål betydde 1–2.

Drygt tio minuter in i matchen var lika-läget återställt när Trine Mortensen kontrade in 5–5. Nästa mål gjordes av Laura Jensen, vilket innebar gulsvart övertag för första gången den här kvällen. Innan halvtidssignalen lyckades Heid dock vända tillbaka ställningen och i paus ledde bortalaget med 13–9.
– Jag tycker att vi kom snett in i det från början. Vi var inte där och från början var vi inte beredda att investera krafterna som krävdes för att vinna matchen, sade Rasmus Overby om matchstarten.

Två raka fullträffar från Ellie Åström Nilsson inledde målskyttet efter halvtidsvilan. Resten av laget fyllde därefter på och fem minuter in i halvlek nummer två gjorde Ida Sembe 14–13. Målmässigt höll sig lagen sedan nära varandra innan Sävehof satte in den matchavgörande stöten när det återstod ungefär tio minuter.
– Vi fick mer fart i det och framåt gick vi lite mer för det efter paus. Vi kom överens om saker vi skulle göra taktiskt som vi inte gjorde i första halvlek.
– Sedan är vi också på en högre nivå än vad Heid är, men i dag var vi inte värda två poäng. Jag tycker att Heid var värda dem mer när man ser på prestationsnivån.

Segersiffrorna skrevs till 29–22 och förutom de två poängen fick vi glädjas åt att ännu en ung spelare fick presentera sig på SHE-scenen. Den här gången var det högernian Madeleine Rehnbergs tur att debutera.
– Jag har tränat ”Madde” på gymnasiet och vet vilken bra handbollsspelare hon är. Nu spelade hon inte på sin vanliga position i dag, Mathilda Lundström fick lite ledigt, och då var det viktigt att vi hade med Madde. Hon fick några minuter i dag och det var de första av många på lång sikt, kommenterade huvudtränaren.

IK Sävehofs målskyttar: Thea Blomst 6, Frida Rosell 5, Ellie Åström Nilsson 4, Ida Sembe 3, Trine Mortensen 3, Nina Koppang 3, Tamara Haggerty 2, Elin Heikka 1, Laura Jensen 1 och Linn Andersson 1.

BK Heids målskyttar: Julia Walstern 6, Ronja Gustafsson 5, Linn Hansson 5, Rebecka Karlsson 2, Ebba Lundstedt 2, Johanna Einarsson 1 och Ava Ekström 1.

— Erik Malmqvist

Fler nyheter

LYCKAD PARTNERGOLF! Runt 120 partners varav 17 hålvärdar samlades till..

Tobias Trommler lånas ut kommande säsong! Tobias Trommler lånas ut..

TACK CARMEN! Efter 2 säsonger i Sävehoftröjan tar det tyvärr..

Arvid Uusvoog skriver A-lagskontrakt och lånas ut till IFK Skövde..