Handboll, SHE, Önnered - Sävehof

TVÅ DERBYPOÄNG INNAN UPPEHÅLLET

Sista SHE-matchen innan EM-uppehållet blev en gulsvart uppvisning. Borta mot Önnereds HK följdes 20 mål från den första halvleken upp med 17 i andra och sammanlagt blev det seger med 37–21.

Matchstarten var inte särskilt målrik men ju längre den första halvleken pågick, desto oftare trillade målen in. Bakåt stod Sofie Börjesson och resten av Sävehof-försvaret stabilt där det enda insläppta under de inledande sex minuterna kom på en målvaktsretur. Det som sedan kan beskrivas som början på det matchavgörande rycket var när Mathilda Lundström prickade in två raka fullträffar på mindre än 30 sekunder.

Runt halvlekens mitt började distansen ner till Önnered växa i allt raskare takt. Från två-tre bollars övertag gick det istället mot sex-sju måls försprång. Mycket av den offensiva utdelningen utgick från kanterna där såväl Lundström som kollegan ute till vänster, Trine Mortensen, lade i högsta växeln. Målbäst i första var just Lundström som noterades för fem gjorda mål.
– Ett bra försvar är anledningen till att vi kunde kontra och det fick vi stundvis till i dag, menade Rasmus Overby.

Även Nina Koppangs tidiga inhopp på högernio ska förstås uppmärksammas. Så fort minsta lilla lucka öppnades i det grönklädda försvaret, så var 18-åringen där och pangade in bollen i nät. Vid signalen för 30 minuters spel lyste resultattavlan i ÖHK-hallen 13–20 med fördel gulsvart.

Halvlek nummer två fortsatte på ett liknande sätt som den första avslutats. Det vill säga med mål i massor. Sävehof tog ett ännu tydligare grepp om de två poängen, där avslut centralt i banan från sex meter under en period ofta var ett framgångsrecept.
– I halvtid lovade vi varandra att köra vidare och inte ge bort något. Vi skulle visa att vi är det bästa laget i Göteborg.

Med sammanlagt sju mål på sju avslut behöll Lundström positionen som främsta målskytt genom hela matchen. Och efter den här typen av prestationer går det förstås att lyfta fram samtliga spelare i truppen, där duon Ida Sembe och Elin Heikka fick sina första spelminuter i SHE-sammanhang.
– Det är roligt att ha så många duktiga spelare. Vi tog in två stycken när Linnea Pettersson inte kunde vara med och det var jättebra debuter från både Ida och Elin. De vågade och tog för sig när de kom in från bänken, berömde Overby.

Ledningen hotades sedan aldrig. Wilma Kroon Andersson blev inbytt i paus och under den avslutande kvarten släppte hon inte en enda boll förbi sin mållinje och Sävehof kunde bekvämt vinna med 37–21.
– I dag såg vi en helt annan energi och ett annat beteende, menade huvudtränaren och refererade till förlusten i senaste omgången mot Skuru.
– Det är stor skillnad på de två lag som spelade i söndags och nu den här fredagen. Jag är väldigt stolt över att vi kunde vända det mentalt. Vi vill inte synas på det sättet vi gjorde i söndags och i dag visade vi en bra moral och inställning.

Nu väntar ett EM-uppehåll som innebär att nästa Sävehof-match i SHE inte spelas förrän den 26:e december. Då tar vi emot Lugi hemma i Partille Arena.

Fler nyheter

Tobias Trommler lånas ut kommande säsong! Tobias Trommler lånas ut..

TACK CARMEN! Efter 2 säsonger i Sävehoftröjan tar det tyvärr..

Arvid Uusvoog skriver A-lagskontrakt och lånas ut till IFK Skövde..

SIMON MÖLLER GÅR VIDARE!   Simon är handbollsfostrad i Sävehof..