TUNG START PÅ SEMIFINALSPELET

Efter 30 minuters spel fanns kontakt, men starten på den andra halvleken gick inte att återhämta sig ifrån. IK Sävehof föll därmed med 21-32 mot H65 Höör när semifinalspelet inleddes på fredagskvällen.
– Segt och tufft, var två av orden huvudtränare Rasmus Overby använde för att beskriva den första semifinalen.

Med ett kraftfullt genombrott direkt i matchupptakten visade lagkapten Linnea Pettersson vägen som krävs för att den här semifinalserien ska sluta som alla gulsvarta önskar. Den satsningen resulterade i ett straffkast som Emma Fernis sedan bestämt lade upp i krysset. Defensivt finns det flera hot att vara uppmärksam på och ett av dem är Mikaela Mässing. I säsongens två tidigare möten har hon sammanlagt gjort 20 mål och även denna fredagskväll visade hon sig vara svårstoppad när hon levererade hemmalagets tre första mål i matchen.

Efter tio spelade minuter började Höör rycka ifrån och lyckades ta en fyramålsledning fram till 8-4. Sävehof arbetade sig dock närmare och när Wilma Kroon Andersson fick igång lagets målvaktsspel gav det positiva följdeffekter. Mot slutet av halvleken fanns en möjlighet att hämta in ännu mer när Höör åkte på sin första utvisning i matchen. Rätt lägen öppnade sig dock inte under den tvåminutersperioden och istället kunde hemmalaget utöka ledningen med ytterligare en boll. I paus skiljde det två bollar mellan förra årets SM-finalister och det var Höör som ledde med 13-11.
– I halvtid pratade vi om att vi var med och att vi hade en bra känsla. Det var positivt, men sen gjorde vi inget mål på första tio i början på andra, sade Rasmus Overby.

Som Overby är inne på, går inledningen på andra halvlek att beskriva som en mardrömsstart där Höör hann göra nio mål innan Sävehof hade gjort något. Olivia Mellegård fick stopp på den negativa trenden och även de tre efterföljande målen kom från Sävehof-spelare. Uppförsbacken skulle dock visa sig vara för brant. Höör fick flyt i kontringsspelet igen och till slut blev det förlust med 21-32.
– Förlust är en förlust, vi kommer inte ifrån det. Vi kommer ha mycket att jobba med inför nästa match för vi fick inte till det som vi ville. Det var för stillastående framåt och vi tog för dåliga avslut, sedan straffade de oss extremt bra.
– Vi måste kämpa hårt och göra jobbet hemma nu. Vi ska vinna hemma och sen har vi fler chanser att ta en vinst på bortaplan, vi krigar på.