Tung förlust mot serieledarna

Matchen inleds jämnt mellan lagen. IFK Kristianstads Albin Lagergren får en utvisning efter bara 53 sekunder och den utvisningen vinner Sävehof med 1-0. Sävehof spelar bra försvarsspel som består av Niclas Fingren , Atli Ingolfsson , Johan Blickhammar och Olle Forsell Schefvert som gör ett jättebra jobb med att stoppa Iman Jamali och Olafur Gudmundsson. Det flyter också på bra framåt för Sävehof där Johan Blickhammar får göra sitt första elitseriemål. Per Sandström gör några viktiga räddningar som får utdelning via Viktor Ottosson och Sebastian Karlsson som kontrar in var sitt mål. IFK Kristianstad tar timeout när det har gått 14 minuter då Ola Lindgren inte är nöjd med spelet som hans lag presterar på planen. Albin Lagergren får sin andra utvisning i matchen och Kristianstad väljer att ta ut Nebojsa Simic och spela med en väst spelare. Utvisningen slutar 1-0. Sävehof tar timeout när klockan står på 21 spelade minuter. Efter timeouten gör Kristianstad ett byte där Andreas Cederholm kommer in på högernio och gör sin första match för i år efter sin skada. Och Fredric Pettersson får en utvisning och bortalaget väljer att ta ut Simic och spela med en västspelare. Utvisningen slutar 0-0. Lagen går till halvtid med resultatet 13-14 bäste målskytt hos Sävehof är Niclas Fingren med 2 mål och hos gästande IFK Kristianstad är det Johan Jepson med 3 mål.

I den andra halvleken inleder Sävehof bäst och gör tre raka mål på Kristianstad. Lagen håller fortfarande jämna steg med varandra. Anton Lindskog får en utvisning och man spelar då med västpelare. Utvisningen slutar 2-1 till Sävehof. Det är en jämn match med serieledarna som kräver en hel del försvarsjobb som Sävehof gör riktigt bra tillsammans med Per Sandström i målet. Anton Lindskog får sin andra utvisning i matchen då han har varit uppe med en hand i Olle Forsell Schefverts ansikte. Även Niclas Fingren får en utvisning och man byter då in Jonathan Edvardsson istället för Tobias Albrechtson som började den andra halvleken som högernia. Den första utvisningen slutar 0-0. Och den andra utvisningen slutar också 0-0. IFK Kristianstad tar timeout när det har gått 50 minuter av matchen och ställningen är 23-23 och Ola Lindgren är inte nöjd med sitt lags försvarsspel. Sävehof Viktor Rhodin får en utvisning som slutar 2-0 till Kristianstad. Iman Jamali får sin första utvisning i matchen när det återstår sex minuter av matchen. Kristianstad fortsätter att spela sitt västspel med att ta ut Simic ur mål. När det har gått 56 minuter så utvisas Niclas Fingren och ställningen i matchen är 24-25. Utvisningen slutar 1-0 till Kristianstad. Sävehof tar timeout när det återstår en minut av matchen och ställningen är 24-27. Men det är IFK Kristianstad som drar det längsta strået och vinner matchen med 26-27. Bäste spelare i Sävehof blir Niclas Fingren med 6 mål i matchen och hos gästande IFK Kristianstad blir det målvakten Nebojsa Simic med en räddningsprocent på 44%.

Med 32–31 som slutresultat i torsdagens bortamöte med HF Karlskrona..

Chans till kvartsfinal i European League! – än lever hoppet..

Ett svängigt derby mot Önnereds HK fick avsluta grundserien av..