Handboll, EHF Cup, SŠvehof - TusSies Metzingen

TUNG FÖRLUST MOT HERNING-IKAST

På söndagseftermiddagen spelade IK Sävehof den avslutande gruppspelsmatchen i EHF-cupen. Danska Herning-Ikast var på besök i Partille och tog även med sig poängen efter att ha vunnit med 33-23.
– Det kändes inte som att vi tyckte att det var roligt at vara på banan i dag, sade en missnöjd Rasmus Overby efter matchen.

Publiken i Partille Arena fick se en händelserik start på matchen med snabba omställningar från anfall- till försvarsspel. Inledningsvis var det något som passade Herning-Ikast bäst och efter fyra minuter hade de ledningen med två måls marginal. Emellanåt satt passningarna inte riktigt som de skulle och när danskorna hade möjlighet att vända på spelet så gjorde de det blixtsnabbt.

Det fanns dock positiva gulsvarta tendenser. Vid ett tillfälle skottfintade Johanna Ahlm sin motspelare, till synes väldigt enkelt, som öppnade upp en lucka där mittnian säkert kunde placera in bollen. Kort efteråt stod Tilda Olsson för ett äkta viljemål där hon struntade i att två motståndare försökte stoppa henne. Målet gav laget energi och efter det blev det ytterligare två snabba gulsvarta mål som krympte avståndet mellan lagen. Senare utsågs även Olsson till matchens bästa Sävehof-spelare som ett kvitto på en stark personlig insats.

I halvtid var det dock underläge med 12-17 sedan Herning-Ikast återigen kunnat dra ifrån. Början på den andra halvleken var relativt jämn, men sedan var Sävehof på gång att skapa nerv i matchen. Så fort det höll på att bli verklighet kom dock något tekniskt fel och gästerna kunde istället göra ett par snabba mål för att dryga ut ledningen. Till slut blev det förlust för Sävehof med 23-33.
– Det finns ingenting vi kan ta med oss från den här matchen. Det kändes inte som att vi tyckte det var roligt att vara på banan i dag och det är något som inte får hända, konstaterade huvudtränare Rasmus Overby.
Känslan inför matchen hade annars varit positiv.
– I dag hade vi vår chans att vinna matchen kände vi, men så som vi sedan spelade hade vi inte varit värdiga vinnare.

Fler nyheter

VÄLKOMMEN ELIN! Elin Lindblom ny målvakt från VästeråsIrsta spelade på..

Tre raka matcher mot HK Malmö har slutat med tydlig..

SM-KVARTSFINAL 3 TORSDAG 11 APRIL 19.00 IK Sävehof – HK..

Borta mot HK Malmö tog IK Sävehof andra raka segern..