Tung förlust i västderbyt

IK Sävehofs herrar förlorade hemmamatchen mot Alingsås HK med 32-36 (19-18).

Båda lagen inleder matchen piggt och får tidigt en bra utdelning framåt. Efter tio spelade minuter leder Sävehof med minsta möjliga marginal, 8-7. Hemmalaget har ett litet grepp om händelserna på banan men lyckas inte skaka av sig ett hårt kämpande Alingsås. När slutsignalen för den första halvleken ljuder leder Sävehof fortsatt med en boll, 19-18.

Hemmalaget startar matchens andra hälft på ett bra sätt och kan snabbt rycka åt sig ett försprång målmässigt. Efter tre spelade minuter leder Sävehof med tre bollar, 22-19. Alingsås tänker dock inte vika ned sig och fortsätter att strida hårt på banan. Ju längre tillställningen lider desto bättre blir gästerna och i slutskedet kör de ifrån Sävehof i målprotokollet. När slutsignalen ljuder har Alingsås vunnit med fyra bollar, 36-32 och Partille-laget inkasserar en tung förlust.

IK Sävehof – Alingsås HK 32-36 (19-18)

Målskyttar:
Sävehof: Kent Robin Tönnesen 6, Fredrik Larsson 6, Kristian Bliznac 5, Victor Fridén 4, Jesper Nielsen 4, Tobias Albrechtson 2, Robert Johansson 2, Michael Apelgren 2, Eric Forsell Schefvert 1.
Alingsås: Daniel Tellander 8, Jesper Konradsson 5, Alexander Borgstedt 5, Erik Nilsson 4, Johan Fagerlund 4, Pontus Johansson 3, Johan Nilsson 3, Glenn Andersson 2.