Tung förlust i Skövde

Sävehofs herrar förlorade bortamatchen mot IFK Skövde med 31-24 (19-10).

Sävehofs herrar reste drygt 15 mil inåt landet för att möta IFK Skövde på bortaplan. Sävehof låg på en tredje plats i tabellen och kom till spel med en positiv känsla efter utklassningssegern mot Guif i den förra matchen. Hemmalaget befann sig på en åttonde plats och var i stort poängbehov för att kunna befästa sin slutspelsplats. Så det var upplagt för en spännande kamp i Arena Skövde.

Skövde inleder matchen bra och tar tag i spelet på en gång. Tobias Warvne gör tre snabba mål i upptakten och ser till att hans lag kan ta en ledning med tre bollar, 5-2 efter fem minuters spel. Killarna får det inte att stämma riktigt och har svårt att få till det offensiva spelet. Hemmalaget har däremot bra flyt i sina anfall och efter tjugo spelade minuter är underläget åtta bollar för Sävehof, 15-7. Det fortsätter att gå tungt för Sävehof och när trettio minuter är spelade leder Skövde med 19-10 och har nu kopplat ett järngrepp om matchen inför den andra halvleken. Nu såg det tufft ut för killarna att få med sig någon poäng ifrån matchen, men man ska heller inte glömma att det kan gå fort att vända på steken i handboll.

Sävehof får ingen målmässig kontakt i inledningen på andra halvleken och det dröjer nästan fem minuter innan Tobias Johansson kan göra Partille-lagets första mål i halvleken. Skövde spelar kontrollerat och släpper aldrig in Sävehof i matchen igen. Killarna spelar dock upp sig skapligt under kampens sista femton minuter och kan hyfsa till siffrorna lite grann. När slutsignalen ljuder har hemmalaget vunnit tillställningen med 31-24 och tar i och med detta två viktiga poäng i kampen om en slutspelsplats.

För Sävehofs del är det bara att snabbt lägga den här kvällen bakom sig. Och sikta på nästa match som spelas redan på onsdag när Redbergslids IK kommer till Partillebohallen för en derbymatch. Avkast sker klockan 19.30.

Mikael Franzén är inte nöjd med vad laget presterade under kvällen och vill glömma denna match så fort som möjligt.

– Det var en match där Skövde var väldigt bra och vi inte alls fick det att stämma. Mikael Appelgren i deras mål gör flera bra räddningar och de är mycket mer effektiva framåt än vad vi är.

Mikael berömmer lagets bästa målskytt Emil Berggren som var ett av få hot offensivt.

– Nu gäller det att prata ihop oss och göra en bra träning imorgon. Sen måste vi upp flera snäpp mot RIK på onsdag, säger han.

IFK Skövde 31-24 IK Sävehof (19-10)
Målskyttar:

Skövde: Tobias Warvne 8, Rasmus Wremer 5 (1), Adam Samuelsson 4, Jonas Samuelsson 4, Andreas Cederholm 4, Niklas Forsmoo 2, Marcus Litborn 2, Andreas Nilsson 1, Fredrik Arvidsson 1.

Sävehof: Emil Berggren 8 (1), Fredrik Larsson 6, Michael Apelgren 3, Tobias Johansson 2, Niclas Barud 2, Jesper Nielsen 1, Tobias Albrechtson 1, Erik Forsell-Schefvert 1 (1).

Text: David Flatbacke-Karlsson

Foto: Bildbyrån

20120206-211856.jpg

Fler nyheter

VÄLKOMMEN HEM ELIN! Elin Karlsson startade sin karriär i handbollsskolan..

Segern var inom räckhåll, men i slutändan fick IK Sävehof..

FELIX MÖLLER TILL AALBORG! Felix Möller är handbollsfostrad i Sävehof..

Spante förlänger! Sebastian Spante som gör sin 6:e säsong i..