Tung förlust i Schweiz

Sävehofs herrar förlorade den viktiga Champions League matchen mot Kadetten Schaffhausen med 40-32 (20-14). Schweizarna vann matchen i slutet på den första halvleken då man svarade för sex raka mål och ryckte från 12-12 till 18-12.

Laget åkte till Schweiz med förhoppningar om att ta en tredje raka Champions League seger och ett rejält  grepp om den viktiga fjärde platsen i gruppen. Men det var ett revanschsuget motståndarlag som väntade i Schaffhausen.

Matchen inleds ganska avvaktande och lagen följs åt resultatmässigt under de inledande minuterna. Båda lagen spelar bra defensivt och utgången känns väldigt oviss. Men Schweizarna kommer igång bättre och bättre och går ifrån till en tremålsledning, 10-7 efter tio minuters spel. Men Sävehof kämpar sig ikapp och har snart kvitterat ställningen. Det fortsätter att vara jämnt  spelmässigt i ett par minuter innan Schaffhausen sätter in ett rejält ryck. På åtta minuter svarar man för sex raka mål och rycker ifrån till 18-12. I slutminuterna kommer Sävehof tillbaka in i matchen igen. Men det är hemmalaget som vinner den första halvleken med 20-14 och nu är det en rejäl uppförsbacke för Partille-laget inför den andra halvleken.

Sävehof startar den andra halvleken på ett väldigt bra sätt och har snabbt halverat underläget till endast tre bollar. Thomas Forsberg i målet börjar få tag i skotten och Schaffhausen ser ganska pressade ut. Men man håller i sin tremåls-ledning ganska länge.  Killarna fortsätter dock att kämpa och när Niclas Barud gör 25-27 så ser det riktigt hoppfullt ut inför slutdelen av halvleken. Men då växlar hemmalaget upp lite grann och drar då ifrån. Matchen slutar till sist 40-32 till Schaffhausen som sett till hela matchen vann ganska rättvist.

Men killarna kan känna sig nöjda med sin andra halvlek då man reste sig rejält ur den svacka som blev under den första halvlekens slutdel. Men underläget var för stort att hämta in och rycket som Schweizarna gjorde efter tjugo minuters spel blev matchavgörande. Men killarna visade att det finns bra moral i laget då man fortsatte att kämpa ändå in tills slutsignalen. Emil Berggren och Jesper Nielsen var Partille-lagets bästa spelare och svarade tillsammans för fjorton mål.

Nästa Champions League match för herrarna spelas om tio dagar när Chambery kommer till Scandinavium. Men innan dess ska två elitseriematcher spelas. Den första redan på söndag när Sävehof gästar Lugi.

Kadetten Schaffhausen-IK Sävehof 40-32 (20-14)
Målskyttar: Emil Berggren 8, Jesper Nielsen 6, Tobias Albrechtson 4, Victor Fridén 4 (3), Michael Apelgren 3, Eric Forsell-Schefvert 2 (1),  Viktor Ottosson 2, Tobias Johansson 1, Robert Johansson 1, Niclas Barud 1.

Text: David Flatbacke-Karlsson
Foto: Bildbyrån

Fler nyheter

VÄLKOMMEN HEM ELIN! Elin Karlsson startade sin karriär i handbollsskolan..

Segern var inom räckhåll, men i slutändan fick IK Sävehof..

FELIX MÖLLER TILL AALBORG! Felix Möller är handbollsfostrad i Sävehof..

Spante förlänger! Sebastian Spante som gör sin 6:e säsong i..