Tung förlust i derbyt

Sävehofs herrar förlorade derbyt mot Redbergslid med 31-27 (14-12). Matchen avgjordes i slutskedet då hemmalaget svarade för fyra raka mål och vann i och med det den jämna matchen.

Sävehofs herrar reste den korta biten till Lisebergshallen i Göteborg för att spela derbymatch mot Redbergslids IK. Killarna kom till matchen med en riktigt bra känsla efter vinsten mot Chambery i söndags. De hade dessutom revansch att utkräva då Redbergslid vann mötet i Partille lagen emellan med 28-26 tidigare i höst. Så det var upplagt för en spännande match i Göteborg.

Trots att Sävehof gör det första målet i matchen så är det hemmalaget som till en början tar tag i spelet. Efter tio minuter så leder RIK med 5-3. När femton minuter är spelade så kommer Peter Johannesson i målet och då tar sig Sävehof in i matchen igen. När tjugo minuter är spelade tar killarna för första gången ledningen när Robert Johansson skjuter 10-9. Men Redbergslid kommer tillbaka under halvlekens slutskede och återtar ledningen. Hemmalaget vinner en jämn första halvlek med 14-12 och tar ett visst grepp om matchen.

Sävehof startar den andra halvleken på ett bra sätt och efter bara några minuters spel har laget kvitterat ställningen till 15-15. Killarna tar sedan över matchen lite grann och rycker åt sig ett försprång resultatmässigt. Men RIK biter ifrån bra och när tio minuter återstår att spela står det 23-23. Och nu känns det som att matchen kan sluta hur som helst. I slutdelen på halvleken sätter dock RIK in ett ryck som blir matchavgörande. På tre minuter svarar man för fyra raka mål och går från 25-25 till 29-25. Nu är uppförsbacken riktigt tung för Sävehof. Hemmalaget vinner till slut matchen med 31-27 och tar sin andra raka vinst mot Partille-laget.

En bitter förlust för killarna som var bra med under stora delar av matchen och lika gärna hade kunnat vinna den. Detta satte även punkt för vinstsviten i serien. Den stannade på fyra matcher. Chans till revansch kommer på måndag när Skövde gästar Partillebohallen.

Mikael Franzén är besviken över att laget inte lyckades vinna matchen, men tycker ändå att det var helt okej spelmässigt:

– Vi gör ingen vidare första halvlek. Sedan tycker jag att vi kommer upp bättre och då tar vi ju också ledningen. Men RIK kämpade bra och vi orkade inte riktigt stå emot på slutet. Ändå känns det tråkigt att vi inte lyckades avgöra när vi hade greppet. Vi slarvade lite för mycket och det utnyttjade Redbergslid effektivt.

Mikael berömmer Niclas Barud, Robert Månsson och Erik Schefverts insatser. Han betonar också att Peter Johannesson spelade bra i målet.

– Nu ska vi träna bra under veckan och slicka såren efter den här förlusten. Vi ska även slipa på en del detaljer som vi inte hunnit med när det varit så tätt mellan matcherna. Och så ska vi komma tillbaka laddade och göra en bra avslutning på höstsäsongen, säger Mikael Franzén.

Redbergslid – Sävehof 31-27 (14-12)
Målskyttar: Niclas Barud 6, Robert Månsson 5, Victor Fridén 4 (2), Eric Forsell-Schefvert 4 (1), Robert Johansson 3, Michael Apelgren 2, Jesper Nielsen 1, Tobias Albechtson 1.

Text: David Flatbacke-Karlsson

Med 38–28 som slutresultat säkrade IK Sävehof andra segern i..

I det första kvartsfinalmötet i European League bjöds det på..

Två matcher in i kvartsfinalserien har Sävehof och Hallby vunnit..