Handboll, Elitserien, Dam, Sävehof - Skövde

TUNG FÖRLUST I BORTAMÖTET MOT BUDUCNOST

Det är ZRK Buducnost som inleder matchen på bästa sätt och skaffar sig en sexmålsledning efter 15 minuter.  Sävehof tar en timeout där Henrik Signell försöker få sitt lag att få stopp på skyttet hos hemmalaget. Efter timeouten är det Sävehof som gör tre raka mål. Detta hjälper tyvärr inte då Buducnost fortsätter att trycka på i sitt anfall och att göra mål. Det är tufft för Sävehof som ligger under med nio mål när man närmar sig halvtid.

Sävehof går till pausvila efter en tung första halvlek som slutar 8-17.

I den andra halvleken börjar hemmalaget med att göra mål, men Sävehof är inte sena att svara då man gör fyra raka mål. Damerna verkar ha fått en nytändning i omklädningsrummet.  Dragana Cvijic får gå och sätta sig då hon får en utvisning och Sävehof spelar sex mot fem. Utvisningen vinner Buducnost med 1-0. Men strax därefter får också Elin Enhörning en utvisning. Buducnost vinner den utvisningen med 3-0.

Det är Buducnost som är bäst i matchen och besegrar Sävehof komfortabelt med 33-20.

ZRK Buducnost – IK Sävehof 33-20 (17-8)

Målskyttar:

ZRK Buducnost: Majda Mehmedovic 6, Dragana Cvijic 4, Katarina Bulatovic 4, Djurdjina Jaukovic 4, Cristina Georgiana Neagu 4, Matea Pletikosic 3, Milena Raicevic 3, Radmila Petrovic 2, Bilijana Pavicevic 2, Jovana Kovacevic 1.

IK Sävehof: Julia Eriksson 5, Emma Fernis-Ekenman 4, Stine Lund Andréassen 3, Louise Sand 2, Joanna Lindvall-Haggren 2, Tilda Olsson 2, Rikke Jensen 1, Olivia Mellegård 1.

Utvisningar: ZRK 2×2 IKS 3×2

Domare: Saso Krkacev/Gjoko Kolevski

Text: Erik Carlsson

Bild:Bildbyrån

Två matcher in i kvartsfinalserien har Sävehof och Hallby vunnit..

IK Sävehof vann första mötet med IFK Kristianstad i SM-slutspelets..