Tuffa lottningar i Champions League!

I fredags stod det klart att Sävehofs herrar och damer får varsin svår lottning till Champions League-gruppspelet 2012-2013.

Herrarna ställs mot THW Kiel, Atletico Madrid, Veszprem, Celje och en vinnare från en kvalturnering med fyra lag som avgörs i september.

En väldigt tuff grupp, där de två först nämnda lagen spelade final i fjolårets turnering och siktar på att nå långt igen. Kiel vann dessutom ALLA sina matcher i tyska Bundesliga under förra säsongen! Veszprem har även de erfarenhet av internationell handboll och stötte på Sävehof i 2010-2011 års upplaga av turneringen. Celje från Slovenien blir också en svår nöt att knäcka för Partille-laget. Herrarna spelar sin första match i gruppspelet mot laget som vinner kvalet. Den spelas på hemmaplan någon gång mellan 26-30 september.

Sävehofs damer som gör comeback efter ett års frånvåro från turneringen fick även de en svår lott. Tjejerna ställs mot Larvik HK, Dinamo Volgograd och vinnaren av kvalmötet Iuventa Michalove-FTC Budapest.

Larvik är en av Norges största handbollsklubbar och vann Champions League så sent som 2011. Dinamo Volgograd är också ett lag att räkna med. Det ryska storlaget innehåller flera landslagsspelare och vann två matcher mot Sävehofs damer under 2010-2011 års upplaga av turneringen. Damerna inleder gruppspelet på bortaplan mot Larvik. Matchen spelas 13-14 Oktober i Norge.

Text: David Flatbacke-Karlsson
Foto: Bildbyrån

Fler nyheter

I det första kvartsfinalmötet i European League bjöds det på..

Två matcher in i kvartsfinalserien har Sävehof och Hallby vunnit..

IK Sävehof vann första mötet med IFK Kristianstad i SM-slutspelets..

Med 15 måls marginal vann IK Sävehof första kvartsfinalen mot..