Handboll, SHE, SŠvehof - Skuru

TUFF START PÅ CHAMPIONS LEAGUE

På lördagsförmiddagen klev IK Sävehof in i Champions League-gruppspelet för möte med ryska Rostov-Don. Matchen slutade med förlust, 21-30, där starten på andra halvlek blev kostsam.
– Det var inte helt hundraprocentigt och vi gjorde lite för enkla misstag, säger huvudtränare Rasmus Overby efter säsongens första Champions League-match.

Sävehof fick en bra start på matchen där Christina Elm, som fick förtroendet från start i mål, hindrade Rostov-Don direkt i första anfallet. I nästa spelsekvens studsade bollen rätt efter ett avslut av Tilda Olsson och Sävehof tog därmed ledningen. Olsson gjorde även lagets andra mål i matchen, då på ett kraftfullt genombrott där det inte var någon tvekan om vad som skulle ske. Efter sex minuters spel vände överläget till ryskornas fördel och sedan släppte de aldrig taget. Ett tag var det Sävehof-underläge med sex bollars marginal, men mot slutet av halvleken krympte det igen efter en gulsvart period och lagen gick till halvtidsvila med 15-11-överläge för Rostov.
– Vi hade fortfarande en känsla av att vi var med i matchen, säger Rasmus Overby om läget efter 30 minuters spel.

Med viss kontakt på resultattavlan, hade en bra start på den andra halvleken verkligen kunnat skapa nerv i matchen. Istället blev det tvärtom. Två raka ribbträffar var knappast den start som önskades och istället för att komma närmare, gick Rostov istället ifrån till ledning 20-11. Efter nio minuters spel av halvlek nummer två kom första Sävehof-målet när Hanna Örtorp hittade rätt med ett kantavslut. Avståndet skulle visa sig vara för tufft att hämta ikapp och slutresultatet skrevs till 30-21.

Champions Leagues grupp B fortsätter redan nästa helg och då är det hemmamatch i Partille Arena som står på schemat. IK Sävehof tar emot Köpenhamn den 13:e oktober, innan dess väntar också derby på hemmaplan i SHE mot Önnered den 10:e oktober.
– Vi får trots allt med oss en rätt bra känsla efter den här matchen och vi har lärt oss saker som vi ska ta med oss. Nästa lördag har vi Köpenhamn som vann mot Brest, så det blir en topputmaning. Då är det på hemmaplan och allt är möjligt.

Fler nyheter

Med 38–28 som slutresultat säkrade IK Sävehof andra segern i..

I det första kvartsfinalmötet i European League bjöds det på..

Två matcher in i kvartsfinalserien har Sävehof och Hallby vunnit..

IK Sävehof vann första mötet med IFK Kristianstad i SM-slutspelets..