Handboll, Handbollsligan, Sävehof - Hallby

TRYGG SEGER MOT HALLBY

IK Sävehof fortsatte att bygga vidare på den förlustfria sviten när IF Hallby gästade Partille Arena. Redan i den första halvleken kunde gulsvart bygga upp en trygg ledning som slutade i seger med 27–18.

Det var en rivig start på matchen med två mål redan under de inledande 40 sekunderna. 1–1 stod det då på jumbotronen i Partille Arena och när de två efterföljande fullträffarna kom från Hallby-håll, hamnade Sävehof i ett tidigt underläge. Särskilt länge skulle det dock inte dröja förrän det var utjämnat på nytt, denna gång genom Emil Berlin – och därefter började det rinna iväg. Med knappt tjugo minuter på matchklockan var ställningen 10–6 med fördel gulsvart och då plockade gästerna fram timeout-kortet för första gången i matchen.

Effekten blev att båda lagen stängde igen och det dröjde sex minuter innan nästa mål. Då var det Christoffer Brännberger som läckert lobbade in bollen från sju meter, vilket satte igång målskyttet igen. I paus ledde Sävehof med 15–8 och det hade varit en halvlek där laget gick runt på en hel del spelare. Bland annat fick vi se Pontus Brolin göra sitt första mål i Handbollsligan när han prickade in halvtidsresultatet.

Halvlek nummer två inleddes med tre raka Hallby-mål. Glänsande målvaktsspel signerat Simon Möller gjorde ändå att avståndet ner till Jönköpings-laget var betryggande när det egna målskyttet under en period gick trögare. Länge dröjde det dock inte förrän även det kom igång igen. Som mest var ledningen uppe i tio bollar, men i slutändan fick Sävehof nöja sig med 27–18 som slutresultat.

Vinsten innebär att Sävehof avancerar till sjätte plats i tabellen och att laget fortsatt är obesegrat efter EM-uppehållet.

Fler nyheter

Tillbaka på segerspåret tog sig IK Sävehof när det blev..

Onsdag 20/9 19.00 SÄVEHOF –HÖÖR (D) Sävehof har inlett serien..

Från tisdagens seriepremiär i söder vände IK Sävehof hem med..

Marcus Lennernäs gästade sitt fadderlag P8-U under torsdagskvällen. Han coachade..