Handboll, Dam, SHE, SŠvehof - VŠsterŒsIrsta

TREDJE RAKA SEGERN

Efter regn kommer solsken och efter en bruten förlustsvit radas det upp segrar. Sävehof plockade tredje raka tvåpoängaren när laget besegrade Skövde med 27-20 på torsdagen.
– Stabil insats från vår sida, sade tränare Henrik Signell efter segern. 

Efter ett par bra matcher i följd väntade Skövde HF för Sävehofs damer på torsdagskvällen. Inför matchen skiljde det endast en poäng mellan lagen i SHE-tabellen och när lagen möttes i november slutade matchen med Skövde-vinst, så det fanns mycket att spela om.

Det var Sävehof och Olivia Mellegård som tog det målmässiga initiativet och slog till med matchens första mål i Skövde Idrottshall. Halveken var jämn rätt igenom och det dröjde nästan tjugo minuter innan något av lagen kom upp i minst en tvåmålsledning och det var Sävehofs Johanna Forsberg som ordnade det via ett distansskott på en kontring. Lagen gick till halvtidsvila med 13-15 på resultattavlan med fördel för Sävehof.

Skövde inledde halvlek nummer två piggt och kom snabbt ikapp till 15-15. I början av halvleken hade Sävehof det trögt med målskyttet, men laget hamnade aldrig i underläge utan när det hettade till så klev spelarna fram. Mot slutet av matchen ökade målfrekvensen drastiskt för Sävehof-spelarna och i kombination med ett allt bättre fungerande försvarsspel kunde laget segla ifrån till vad som till sist skulle bli en seger med 27-20.
– Det känns som att vi har hittat en nivå som är bra nu. Vi är starka när vi håller oss till det vi ska och det gör vi idag. Det känns som att vi är tunga att möta och blir någon trött så kommer en annan in och det blir jobbigt för motståndarna, sammanfattade Signell matchen och den starka avslutningen.

Tredje raka segern för Sävehofs damer är ett faktum och även om det länge var en jämn match så var det en imponerande avslutning som ledde fram till denna storseger mot Skövde. Nu väntar ett uppehåll för Signells lag och nästa match spelas mot Kristianstad den sjunde februari i Partille.
– Det är alltid lite kluvet med ett längre uppehåll. Men vi har tre raka segrar och då är det lättare att träna hårt och bra med de sakerna vi vill utveckla, sade Signell om tiden fram till nästa match.

Fler nyheter

Spel i 60 minuter? 70 minuter? Nej, 80 minuter! Efter..

SIMON MÖLLER KORSBANDSSKADAD I första finalmatchen skadade sig Simon Möller..

För sjuttonde gången i föreningens historia är IK Sävehofs damlag..

VI GÅR MOT GULD! – rafflande matcher väntar TORSDAG 23..