Handboll, SHE, Sävehof - Kungälv

TREDJE RAKA SEGERN I SERIEN

I säsongens tredje seriematch kom även tredje segern. De två poängen mot Kungälvs HK säkrades med siffrorna 29–22 lysandes på jumbotronen i Partille Arena.

Välfyllda läktare tog emot Sävehof-spelarna när de sprang in i Partille Arena på torsdagskvällen. Derby mot Kungälv stod på programmet där det var gästerna som nätade två gånger om innan Frida Rosell skickade in det första för Gulsvart. Snabbt skulle laget dock ordna ett robust övertag när ett 2–3-underläge förvandlades till ledning med 9–3.

För Ida Sembe innebar matchen säsongens första framträdande i ligan och en härlig energi visades föga förvånande upp. Två mål på lika många avslut noterades högersexan för i den inledande halvleken som slutade 17–10 i fördel till Jesper Östlunds gäng.
– Vi gjorde en jättebra första halvlek i både anfalls- och försvarsspelet, men sedan slängde vi bort typ åtta eller nio kontringar. Där borde matchen varit mer död än vad den var, menade Sävehofs huvudtränare.

Under matchens andra halva behöll laget ständigt initiativet, men pumpade kanske inte på med riktigt samma tyngd som i första. Slutresultatet skrevs till 29–22.
– I den andra halvleken kändes det lite som att vi slog av på takten och bevakade vår ledning lite mer än att vi var sugna på att vinna med jättemycket. Det får vi prata lite om, för jag skulle vilja att vi spelade i 60 minuter.

Närmaste tiden väntar landslagsuppehåll, vilket betyder att det i princip blir två veckor utan matcher.
– Vi har en del som ska bort, bland annat jag själv. Framförallt kommer det bli en del fokus på fysiken och sedan har vi några dagar där vi kan nöta några smågrejer. Känslan är dock att vi har en långsiktig plan och lägger inte supermycket krut på motståndarna, istället lägger vi mycket fokus på vårt eget spel och att vi ska ta oss framåt för varje vecka som går.
– I perioder kommer vi behöva lägga lite mer krut på motståndarna, men som helhet försöker vi skapa oss en bank av möjligheter som vi kan använda oss av i slutet säsongen.

Inför uppehållet hade Östlund gärna fått ett par matcher ytterligare än de tre som hittills spelats i serien.
– Jag tycker inte att vi får någon rytm i seriespelet. Vi har bara spelat en match i veckan här under de tre första veckorna och nu så blir det landslagsuppehåll. Jag skulle gärna vilja att vi kanske hade spelat fem omgångar i det här skedet. Men vi får acceptera läget även om det är lite frustrerande, dessutom med tanke på att jag vet vilken tuff period vi har efter EM-uppehållet. Då kommer vi i stort sett spela två till tre gånger i veckan.

IK Sävehofs målskyttar: Nina Koppang 6, Carmen Martín 5, Frida Rosell 5, Johanna Forsberg 3, Mai Kragballe 3, Laura Jensen 3, Ida Sembe 2, Elin Ernelind 1 och Thea Blomst 1.

Kungälv HK:s målskyttar: Mia Lagumdzija 6, Wilma Pettersson 3, Maja Fredén 3, Madeleine Lindgren 2, Line Stenberg 2, Alma Jöhnsson 1, Elin Cindric 1, Linnéa Rundberg 1, Sarah Torngren 1, Selma Maderner 1 och Kristina Zubonja 1.

– Erik Malmqvist

Fler nyheter

Två matcher in i kvartsfinalserien har Sävehof och Hallby vunnit..

IK Sävehof vann första mötet med IFK Kristianstad i SM-slutspelets..

Med 15 måls marginal vann IK Sävehof första kvartsfinalen mot..

SM-SEMIFINAL 1 FREDAG 19 APRIL 19.00 IK Sävehof – IFK..