TREDJE RAKA SEGERN I CL

Toppmötet i Champions Leagues Grupp C mellan IK Sävehof och portugisiska Sporting CP slutade med gulsvart vinst. Redan från start tog Sävehof kommandot och vann till slut med 29–24.
– Vår insats var extremt bra i dag, sade huvudtränare Kristian Berndtsson på presskonferensen efter matchen.

Portugiserna fick göra matchens första mål men inte så mycket mer än så under den inledande tiominutersperioden. Gzim Salihi ordnade 1–1 från sju meter och sedan smällde William Bogojevic in det gulsvarta ledningsmålet. Laget tog sannerligen kommandot i den här Champions League-matchen och var i ledning med 5–2 efter tio spelade minuter.

Naturligtvis hade Agust Eli Björgvinsson stor del i att Sportings målfabrikation hölls nere. Flera fina parader stod han för och i ännu en match visade islänningen sin utsökta förmåga att plocka straffar.
– Vi spelade på det sättet vi ville i defensiven och gjorde så att deras spel inte fungerade, förklarade Kristian Berndtsson.

Som mest ledde Sävehof med fem bollar. Så stor marginal ner till gästerna skulle det dock inte vara när halvleken summerades, utan då visade jumbotronen i Partille Arena 13–10.

Bogojevic hittade nätet vid tre tillfällen i första halvlek och i andra var det vänsternian som inledde målskyttet. Tendensen efter sidbytet var ändå att Sporting kröp något närmare.

När det började bli alldeles för jämnt såg Vetle Eck Aga ut att överraska sin motståndare när han tog ett par kliv upp från sin försvarsposition, vann tillbaka bollen och serverade ett friläge till Sebastian Karlsson. Högersexan gjorde sedan inget misstag när han ordnade 16–14.

Den målmässiga distansen ökade sedan på ett behagligt sätt igen. Emil Berlin var inne och visade sina kvaliteter, Jonathan Edvardsson satte dit tre i rad och Stefan Sunajko bjöd på handbollsgodis. Segern var i slutändan aldrig hotad med 29–24 på jumbotronen efter 60 spelade minuter.
– Jag gjorde några snygga mål, men viktigast var att vi vann och att vi ännu en gång visade vår lagkänsla. Det är svårt att göra det bra sett över en hel match men jag tycker att vi mer eller mindre lyckades med det i dag, sade Stefan Sunajko och han valde sedan att lyfta fram sin lagkamrat Berlin.
– Han gjorde en jättebra insats igen och visade att han är redo för detta!

Därmed fortsatte den fina trenden i Champions League-spelet där Sävehof nu har säkrat tre vinster på tre matcher och leder Grupp C på sex poäng.