Handboll, SHE, Sävehof - Heid

TREDJE RAKA SEGERN

På fredagskvällen plockade IK Sävehof tredje raka segern i SHE den här säsongen. Efter en jämn första halva av matchen vred gulsvart upp tempot i andra och lyckades vinna med 28–14 hemma mot Boden.
– Vi vinner med 14 bollar och ska vara stolta över att vi vinner matchen, sade huvudtränare Rasmus Overby efteråt.

Sävehof fick en utmärkt start på matchen där de tre första målen var gulsvarta. Nina Dano ordnade både 1–0 och 3–0, där Trine Mortensen hann emellan med 2–0. I mål fick Sofie Börjesson förtroendet från start och hon visade direkt klassen med flertalet parader som lade grunden till det tidiga försprånget.

Marginalen på tre bollar etablerade sig sedan under en längre period där det under halvlekens avslutande del började gå lite trögare med målskyttet. Det var något som gällde båda lagen och efter 30 minuters spel var ställningen 10–8 med fördel Sävehof.
– Jag tycker att vi spelade oss fram till många bra lägen och där var vi sedan vår egen motståndare. Med det menar jag att vi hela tiden försökte göra snabba mål istället för att vara lugna med bollen, analyserade Rasmus Overby.

Snabb bollvinst, rejält tryck i kontringen och bollen fram till en framstörtande Mortensen som placerade in 11–8 i nät. På det sättet inledde Sävehof halvlek nummer två. Att återigen vrida upp tempot visade sig den här gången vara ett välfungerande koncept för att förstärka det målmässiga övertaget.
– Andra halvlek är jag extremt nöjd med. Vi hade bättre bollsläpp, spelade mer rakt på deras försvar och så spelade vi bra handboll.

Med tjugo minuter kvar av matchen var ledningen uppe i sex bollar och mer skulle det bli. Sävehof öste på framåt även under resterande del av kvällen och till slut skrevs segersiffrorna till 28–14.
– I och med att vi har så bred trupp kan vi vinna mot många lag genom att spela extremt snabbt och använda vår energi. Boden kom hit och hade bara nio utespelare, vilket betyder att de inte kommer klara av den fysiken vi spelar med i 60 minuter. Det kan också vara en av orsakerna till att den andra halvleken blev som den blev.
– Men jag vill berömma Boden för att de gjorde vad de kunde. De gjorde det svårt för oss och stressade upp oss.

Fler nyheter

LYCKAD PARTNERGOLF! Runt 120 partners varav 17 hålvärdar samlades till..

Tobias Trommler lånas ut kommande säsong! Tobias Trommler lånas ut..

TACK CARMEN! Efter 2 säsonger i Sävehoftröjan tar det tyvärr..

Arvid Uusvoog skriver A-lagskontrakt och lånas ut till IFK Skövde..