nyhet_20152

TRÄNINGSTURNERING MED MÄSTARTOUCH

IK Sävehofs damlag åker till Makedonien på fredag 28 augusti som ett av de sex lag som blivit inbjudna till mästarturneringen Vardar Womens Tournament. Följande Champions League lag deltar; Vardar (MCE), Buducnost (MNE), Podravka (CRO), Rostov Don (RUS). Dessutom deltar det tyska topplaget HC Leipzig. Sävehof spelar i grupp B där man möter Buducnost (MNE) och Rostov Don (RUS).

– Det blir en stor utmaning för laget men samtidigt en viktig upplevelse där vi tar med oss mycket erfarenhet och kunskap inför Elitserien och Champions League. Vi möter de bästa lagen i Europa, förra årets Champions League mästare Buducnost i första matchen och sedan storsatsande ryska mästarna Rostov Don. Turneringen är endast för inbjudna lag och det visar att Sävehof står högt i kurs bland övriga topplag när vi får delta sådan prestigefylld turnering, säger Henrik Signell.

– Vi är nästan ett helt nytt lag och syftet med resan är väl inte i första hand att vinna utan att spela samman laget och se till att skapa ett framgångsrikt lag för framtiden. Många spelare har aldrig mött den här typen av motstånd tidigare och de som gjort det har fått nya roller där man inte kan ta hjälp av redan etablerade spelare. Man får inte glömma att Sävehof har tappat ett helt landslag med spelare på två år och det kommer att kräva hårt jobb för att fylla de luckorna. Men tjejerna tränar väldigt bra och det är lika många vinnarskallar som tidigare, tillägger Henrik.

Fler nyheter

Segern var inom räckhåll, men i slutändan fick IK Sävehof..

FELIX MÖLLER TILL AALBORG! Felix Möller är handbollsfostrad i Sävehof..

Spante förlänger! Sebastian Spante som gör sin 6:e säsong i..

Redan tidigt i tisdagens European League-match mot REBI Balonmano Cuenca..