170807_traningslager_640

TRÄNINGSLÄGER MED MÄSTARMÖTEN

IK Sävehof inleder säsongen med en turné som går genom Danmark och möten med flera storklubbar för både herr- och damlaget. Träningslägret inleds redan ikväll när herrarna möter danska Skive fH i helt nybyggda Freja Arena.

Båda lagen spelade redan förra veckan sina första matcher när herrarna mötte HK Aranäs (28-17) och damerna mötte Fredrikstad HK från Norge (24-24) under uppstartshelgen i Kungshamn där  lagen tränade tillsammans med Sävehofs juniortrupper. Något som kommer märkas mycket mer av framöver i Sävehof är att Akademin (16-18 år) kommer att ha ett mycket närmare samarbete än tidigare när herrtränare Robert Wedberg och assisterande herrtränare Andreas Stockenberg kommer vara mycket delaktiga i Akademins spelares utveckling.

– Det är en oviss situation för laget då vi tappat många startspelare och förutsättningarna är liknande dem vi hade för två år sedan, i år vill vi se oss som utmanare och inte som favoriter. Vi bygger ett nytt lag där vi har många unga spelare som kommit in i truppen. Det är tidigt på säsongen så veckan är mest för att spela ihop laget, utvecklas och inte fokusera på resultat. Alla spelare är med men vi har lite småskador och skavanker, så vilka som spelar i vilka matcher är ännu lite osäkert, hälsar damlagets Henrik Signell.

 – Ett bra tillfälle att sätta samman gruppen nu när vi har en bra kombination av unga talanger och mer erfarna spelare. Veckan är mycket till för att skapa en social trygghet i laget och det är mycket lättare att göra det på en gemensam resa. Sen är det självklart väldigt spännande och roligt att få möta bra motstånd under veckan, framförallt mötet med tyska Bundesligas topplag, SG Flensburg-Handewitt på torsdag kommer bli intressant. Vi har med oss en bra känsla från segern mot Aranäs förra veckan men vi har långt kvar innan vi vet var vi står, en målsättning för säsongen får vänta några veckor, säger Robert Wedberg.

Träningsmatcher:

Måndag 7 augusti – Skive fH (h) 28-30 (13-15)
Målskyttar:
William Bogojevic 11, Henrik Johansson 4, Erik Westergren 3, Gzim Salihi 3, Vetle Eck Aga 3, Jonathan Edvardsson 1, Victor Friden 1,
Sebastian Karlsson 1, Marcus Aggenfjord 1. Anton Hagvall stod hela matchen.

Tisdag 8 augusti 17:00 – Midtjylland (d) 19-24 (7-9)
Målskyttar:
Amelia Lundbäck 4, Thess Krönell 3, Linnea Pettersson 3, Ida Oden 2, Olivia Mellegård 2, Emma Fernis 1, Johanna Forsberg 1, Filippa Nyman 1, Ebba Lundstedt 1, Christina Elm 1.

Onsdag 9 augusti 18:30 – Flensburg (h) Flens Arena

Torsdag 10 augusti 18.00 – Viborg (d) Spøttrup Hallen

Fredag 11 augusti 16:00 – Holstebro (d) Idrætscenter vest

Fredag 11 augusti 17:30 – Holstebro (h) Idrætscenter vest

Lördag 12 augusti 11:00 – Aarhus United (d) Ceres Arena

Lördag 12 augusti 12:30 – Aarhus GF (h) Ceres Arena

Fler nyheter

IK Sävehof vann första mötet med IFK Kristianstad i SM-slutspelets..

Med 15 måls marginal vann IK Sävehof första kvartsfinalen mot..

SM-SEMIFINAL 1 FREDAG 19 APRIL 19.00 IK Sävehof – IFK..