Handboll, Handbollsligan, Redbergslid - Sävehof

TRÄNARTANKAR INFÖR MALMÖ

IK Sävehof ställs mot HK Malmö i den första slutspelsrundan. Det blir en inspirerande kvartsfinalserie om vi får tro manager Anders Eliasson och huvudtränare Andreas Stockenberg.

Grundserien är avslutad och IK Sävehof placerar sig på sjundeplats i Handbollsligan. Slutspelsplatsen har varit säkrad sedan en tid tillbaka och nu står det klart att det blir HK Malmö som väntar i kvartsfinalserien, precis som i fjol. Manager Anders Eliasson ser positivt på matcherna som väntar.
– Vi tycker att det är jättebra och härligt att få Malmö, nu siktar vi på revansch på förra året, säger han.
– Vi tror på oss och att vi har bra chans mot dem.

Även huvudtränare Andreas Stockenberg känner att det ska bli inspirerande möten med tabelltvåan.
– Vi kommer ju inte vara några favoriter, men känner oss inte som lika stora underdogs som förra året. Det kommer bli tufft men det hade det varit vilka vi än hade fått och det var väntat att det blev något av Malmö och Kristianstad, konstaterar han.
Att det nu blir just en repris på förra slutspelets kvartsfinalmöten ser ”Stocken” dock inte som en anledning till att tagga igång lite extra, utan det handlar om att ta sig förbi motståndet oavsett vad det heter.
– Vi har inte något emot Malmö och det är en motståndare som måste passeras för att gå vidare. Vi är inte nöjda med kvartsfinal utan vill spela så långt som möjligt.

Sedan resonerar huvudtränaren kring det egna laget och menar att det ser bättre och bättre ut.
– Vi är bättre rustade än inför förra året. Det vi kan påverka är oss själva och vi känns bra.
– Vi tar med oss mycket från Malmö-matchen, andra halvleken var formidabel och i dag (mot Ystad) är det formidabelt i två halvlekar.
Försvarsspelet i kombination med målvakterna och kontringsspelet blir ofta en nyckel, det nämner ”Stocken” och tror på jämna matcher med färre mål än vad vissa grundseriematcher har resulterat i. 

Efter en grundserie med en del skavanker på spelartruppen är de flesta gulsvarta pjäserna nu på plats och redo för spel, vilket är något Stockenberg tar fäste vid.
– Nu har vi fått igång i stort sett alla spelare. Det har varit bältros på Bogojevic, Vetle har varit avstängd och sedan var det Brännbergers axel, nämner han bland annat.
– Därför har vi inte kunnat ha pjäserna i defensiven hela tiden. Dagens seger ger därför mer råg i ryggen än man tror, att åka ner till Ystad och det känns som att vi är mycket bättre än dem i dag. Såna här prestationer krävs för att stå som segrare och det känns jätteinspirerande, avslutar han.

Fler nyheter

VÄLKOMMEN ELIN! Elin Lindblom ny målvakt från VästeråsIrsta spelade på..

Tre raka matcher mot HK Malmö har slutat med tydlig..

SM-KVARTSFINAL 3 TORSDAG 11 APRIL 19.00 IK Sävehof – HK..

Borta mot HK Malmö tog IK Sävehof andra raka segern..