170209_dubbel_skovde_guif_640

TRÄNARNA INFÖR DUBBELN

Torsdag 9 feb i Partille Arena
18:00 Sävehof vs Skövde (d)
19:45 Sävehof vs GUIF (h)
Se två matcher – betala för en >>>

Henrik Signell inför matchen

Sävehof är inne i slutet av en period med tungt matchande. Efter Skövde i SHE och Nantes i EHF-cupen till helgen blir det ett mer normalt spelprogram för svenska mästarna.
– Vi gillar att spela och vi ska hantera den här veckan på ett bra sätt, men det är klart att truppen är sliten och att det blir mer behaglig rytm sedan, säger tränaren Henrik Signell.

Det är fortfarande ett par spelare i Sävehof som behöver mer tid för att återhämta sig, men de som har matchtröjan på sig mot Skövde kan inte räkna med en lugn stund.
– Skövde har många bra spelare och är ett av lagen som vi vet att det blir tufft mot och som vi kan förlora mot. Men det vill vi ogärna, säger Signell.

Efter turnédagarna till Boden och Danmark fick laget en vilodag i söndags innan det succesivt byggts upp med träning inför Skövdematchen. I måndags var det ett lugnare pass med fys och rehab (några spelare var dessutom på Ronald McDonald´s hus och hälsade på barn och familjer som är inlagda vid Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus), och sedan har det blivit mer fokus på handboll.
– Vi vet att det krävs mycket av oss för att lyckas mot Skövde. Även om de haft en omsättning på spelare är det alltid ett lag som håller hög kapacitet, säger Henrik Signell.

Fast detsamma kan man såklart säga om Sävehof, så det blir en intressant match mellan två lag som kan ta sig långt i ett kommande slutspel.

Robert Wedberg inför matchen

Vinsterna mot Skövde och Hammarby betyder att Sävehof varit lyckosamma i omstarten i Handbollsligan efter VM. Och nu är det revanschläge mot Guif (förlust med 31-25 dagarna före jul).
– Vi hoppas att vi lärt oss läxan, säger tränaren Robert Wedberg.

Januariuppehållet var viktigt för Sävehof. Det ägnades förstås åt mycket kvalitativ träning, men det var också bra ur andra aspekter.
– Vi summerade hösten, och utvärderingen var ett bra anslag inför vårens matcher. Vi gick igenom vad vi behöver förbättra och hur vi ska agera. Vi har fått en skön start efter det med en stabil seger mot Skövde och en bra fight i Stockholm, berättar Robert Wedberg.

Tankarna inför matchen mot Guif går i samma tecken som de två tidigare matcherna.
– Vi vill hitta vårt spel, ska vara bra i försvaret, komma med egna kontringar och ska försöka få så många enkla mål som möjligt. Det är en bra grund, men det är också viktigt att vara på lästa på Guif som är annorlunda att möta. De spelar snabbt och med bra struktur, säger Wedberg.

Han partar om Guif och Kristianstad som seriens ytterligheter – ett lag med småväxta spelare och ordentlig fart och ett annat med stora spelare som går på styrka. Sävehof har ett tag varit rena sjukstugan med influensa som spridits i truppen. I söndags insjuknade Victor Fridén när Sävehof var i Stockholm och i vilken grad han kommer medverka mot Guif är osäkert när dessa rader skrivs.

Fler nyheter

Spel i 60 minuter? 70 minuter? Nej, 80 minuter! Efter..

SIMON MÖLLER KORSBANDSSKADAD I första finalmatchen skadade sig Simon Möller..

För sjuttonde gången i föreningens historia är IK Sävehofs damlag..

VI GÅR MOT GULD! – rafflande matcher väntar TORSDAG 23..