NINA-KOPPANG-NYHETSBREV

TOPPMÖTE I PARTILLE ARENA!

NYHETSBREV

TOPPMÖTE I PARTILLE ARENA! 

Måndag 6/2

19:00 IK SÄVEHOF – HÖÖRS HK H65

  • Sävehofs damer har 16 raka segrar och toppar tabellen med 32 poäng. Höör ligger 4: a med 21 poäng.
  • Höör är Sävehofs blivande motståndare i ATG Svenska Cupen finalerna som spelas i ett dubbelmöte. Höör har ”hemmaplan” i Eslöv söndagen den 26/2 klockan 14.00 och finalen avgörs sedan hemma i Partille Arena söndagen den 12 mars klockan 14.00.

Kom och stötta våra tjejer till en ny seger!

KÖP BILJETTER SNABBT OCH ENKELT 

På webben sparar du pengar, 40 kronor billigare än vid matchstart. Välj din egen plats, du, slipper stå i kö och kan komma när det passar dig. Gör rätt, köp förköp!

https://savehof.ebiljett.nu/

Huvudtränare Jesper Östlund: 

Med full respekt tar sig IK Sävehof an H65 Höör för en av säsongens tuffaste uppgifter. Huvudtränare Jesper Östlund betonar det förstnämnda när han blickar framåt mot måndagens kamp i Partille Arena.

Hur vill du sammanfatta er insats i seriefinalen mot Skövde förra veckan?

– Vi är såklart supernöjda med utfallet och även prestationen, inte minst med tanke på att vi saknade några spelare – då är det inte givet att det ska flyta på som det gjort tidigare. Jag tycker att man ska framhäva Line (Bergfeldt) och prestationen hon stod för med de förutsättningarna som gavs. Det är inte så lätt att komma in utan erfarenhet och spela den här seriefinalen och göra det så pass bra. Sedan var Emmas (Mihailovic) centerspel som vanligt på en väldigt hög nivå, vilket vi fick bra utdelning på. Vi är jättenöjda över att vi vann och att vi gjorde en bra match!

Hur förberedde ni Line inför det som väl kanske var hennes största match hittills i karriären?

– Det var det absolut för hennes del. Vi pratade mycket i termer om att det inte fanns något att förlora och att hon skulle ut och bara göra sin grej. Hon hanterade det väl, även om hon var nervös.

Vad är det som gör att Emma fungerar så bra i rollen som spets i 5–1-försvaret?

– Dels har hon en bra spelförståelse, dels gillar jag att ha en center med lite storlek, då kan man skärma av ytor på ett annat sätt än om man inte har centimetrarna på sin sida. På något sätt kommer man inte upp som 04: a och gör det så bra om man inte har det i sig. Hon har något utöver det vanliga i hur hon vågar göra saker och hur hon uppfattar situationer. För mig är det toppen att ha en sådan tillgång i truppen. Det kom någonstans här i mitten av säsongen, eftersom hon inte var med i A-lagstruppen i början, men med hennes prestationer i U-laget och när hon fått chansen här i A-laget så har hon gjort det väldigt bra.

I senaste hemmamatchen säkrade ni en plats i finalen av ATG Svenska Cupen. Hur stor milstolpe är det?

– Nu när det ser ut som det gör i serien, där vi med väldigt stor sannolikhet kommer vinna den, så blir cupen ännu viktigare för oss. Vi vill verkligen vinna den, dessutom är det något som Sävehofs damer misslyckades vinna förra säsongen så det finns en revanschlusta att bärga den titeln. Den är väldigt viktig för oss och det var skönt att vi framförallt var riktigt bra i den första semifinalmatchen mot Skuru, medan den andra matchen mest blev något som vi spelade av.

I cupfinalduellen ställs ni mot Höör, men redan på måndag spelar ni mot dem i seriespelet. Vilka detaljer i spelet gäller det att få till för att säkra ännu en seger?

– Höör är ett kraftfullt lag som kommer med mycket fysik i både anfalls- och försvarsspelet. Vi behöver vara noggranna och hålla nere de tekniska felen samtidigt som vi vill vinna kontringsmatchen. Det gjorde vi inte sist vi möttes och det är absolut något som de vill göra mot oss igen, så då handlar mycket om att vi ska vara tillräckligt tydliga i anfallsspelet och hålla oss borta från slarv. Sedan har de några spelare som är på en riktigt hög nivå, snudd på A-landslagsnivå och de har även spelare i liga- och U-landslagen. Höör är verkligen ett högkompetent lag, även om de kanske inte fått till det helt som de vill den här säsongen, så vi har full respekt för motståndet.

 

Nina Koppang inför mötet med H65 Höör:

NINA KOPPANG

Född: 2002

Position i laget: Högernia

Moderklubb: Vadstena HF

Debut i A-laget: 2020

Glädjande gulsvarta nyheter presenterades i mitten av januari när Nina Koppang förlängde sitt avtal. I två ytterligare säsonger tillhör den hårt skjutande högernian IK Sävehof med siktet inställt på fler titlar och fortsatt utveckling. Nästa uppgift för henne och laget är stormötet mot H65 Höör på måndagskvällen.

Hur känns belastningen för tillfället?

– För egen del känns det bra. Vi har haft ett bra upplägg med träningar och matcher den senaste tiden, det var mer hektiskt innan nyår, så jag tycker det känns bra. Sedan har vi ju vissa som spelar och matchas hårt i “div-ett”, så för dem är det kanske en tuffare period nu. Det märks dock inte av på träningarna, utan alla kör på!

Segrarna fortsätter att radas upp, senast med vinst i seriefinalen mot Skövde. Vad är dina tankar kring det laget har presterat den senaste tiden?

– Det är klart att vi är nöjda med att ha vunnit. Sedan finns det alltid saker vi kan förbättra och alla känner nog att vi har fler nivåer i oss, vilket jag tycker märks i vissa matcher. Som helhet ska vi dock vara nöjda med prestationerna.

Ni är i nuläget obesegrade i ligan och även vidare till final i ATG Svenska Cupen. Känner du att ni är bättre i år jämfört med förra säsongen?

– Jag vet inte riktigt. Det är ju en helt annan grupp nu och vi börjar bli mer samspelta, så det är svårt att säga även med tanke på att vi spelar ett annat typ av spel i år. Det känns som att Jesper (Östlund) och (Andreas) Wallin får ut det bästa av oss alla, vilket är bra och det märks att vi trivs i rollerna som vi har.

Nyligen skrev du på ett nytt kontrakt med föreningen. Berätta om det beslutet!

– Jag beslutade mig för att förlänga och stanna. Jag är i en miljö där jag får utvecklingen som jag behöver och jag får ha en roll som jag vill fortsätta vara i och som jag känner mig trygg i. Den typen av handboll vi spelar är rolig och även väldigt utvecklande för mig.

Kan du specificera vilka delar du tänker på när det kommer till din fortsatta utveckling?

– Jag vill vara en spelare som har ett brett register och jag strävar alltid efter att bli bättre på delarna som jag vill utveckla, samtidigt som jag även vill bibehålla det som är mina spetsegenskaper. Att också få vara i en roll där man har mycket boll och skapar lägen till både sig själv och för andra är viktigt. I den fasen som jag befinner mig just nu så är det här ett bra steg.

Matcher mot Höör är alltid ett stort test och på måndag ställs ni mot dem igen. Vad kommer krävas för att ni ska plocka två nya poäng?

– Att vi är med från start och att vi spelar vårt spel. Då kommer det krävas att vi har få tekniska fel, men också att vi får dem dit vi vill, för det kommer att bli en tuff match. De är ett fysiskt starkt lag, så det gäller att orka i 60 minuter. Om vi gör det bra, så hoppas och tror jag att vi vinner.

Fler nyheter

A-LAGSSPELARNA ÄR FADDRAR FÖR VÅRA UNGDOMSLAG! Johanna Forsberg gästade sitt..

Söndagskvällens match mot Hammarby IF var jämn hela vägen. Inte..

I den fjärde gruppspelsomgången av Champions League ställdes IK Sävehof..

14.00 SÄVEHOF – BUCURESTI (D) Damerna spelar Champions League och..