Handboll, SHE, Sävehof - Kristianstad

TIOMÅLSSEGER BORTA MOT SKÖVDE

I den sista SHE-matchen innan VM-uppehållet tog IK Sävehof två poäng när Skövde HF besegrades med 35–25 på bortaplan.
– Vi gjorde väldigt mycket rätt i dag, sade huvudtränare Rasmus Overby efteråt.

Till en början spred IK Sävehof ut målskyttet där torsdagskvällens sju första fullträffar sattes dit av sex olika spelare. Relativt tidigt etablerades också en tremålsledning som under halvlekens tio avslutande minuter dubblerades där halvtidsresultatet skrevs till 16–10.

En räddning från Sofie Börjesson fick avsluta spelet i den första halvleken. Det var hennes nionde för kvällen och direkt efter halvtidsvilan kom räddning nummer tio, vilket betydde att Börjesson dittills i matchen tagit vartannat Skövde-avslut.

Sävehofs försprång skulle sedan fortsätta växa. Ellie Åström Nilsson och Thea Blomst gjorde den andra halvlekens två första mål och i den 38:e spelminuten tog Ida Sembe laget tio bollar upp när högersexan kontrade in 22–12.

En stund senare kom Emilia Lindmark in på samma position och var hundraprocentig när hon skickade in två mål på två avslut.
– Emilia Lindmark är en spelare som håller hög kvalitet och det var vi medvetna om även på förhand. Vi var glada över att hon kunde vara med i dag när Mathilda (Lundström) inte var det och jag hoppas att Emilia hjälper oss fler gånger under säsongen. Det är väldigt bra att ha den kalibern i S-hof, hyllade Rasmus Overby.

Överlag var det en stark laginsats där många spelare bidrog när Sävehof behöll avståndet ner till Skövde. I slutändan blev det seger med 35–25.
– Jag är väldigt stolt över att vi kom upp på så hög energi- och prestationsnivå som vi gjorde i dag. Jag tycker att vi stod bra bakåt och de behövde kämpa mycket för deras mål. De försökte springa på oss men vi stod emot bra och hade kontroll i stora delar av matchen.

Höstens matcher i SHE sammanfattas därmed med sju segrar av åtta möjliga. Innan VM-uppehållet står dock ytterligare en match på schemat när laget reser till Frankrike för söndagens möte med Metz i Champions League-spelet.
– Det blir som David mot Goliat får vi väl säga när vi möter dem i Frankrike precis efter att de förlorat med åtta mål mot Moskva. Det blir en enormt svår match för oss där vi som lag ska försöka stå emot den press som vi kommer bli satta under.
– Jag vill att vi ska kunna se varandra i ögonen efteråt och att vi gjort allt vi kunnat för att stå emot dem, sade huvudtränaren när han blickade mot helgens uppgift.

Skövde HF:s målskyttar: Nikoline Lundgreen 6, Marielle Lideskär 5, Natalie Wästefors 4, Nora Jakobsson van Stam 3, Elma Örtemark 2, Julie Aspelund Berg 1, Britta Jakobsson van Stam 1, Ida Eriksson 1, Venera Surjan 1 och Melina Pilav 1.

IK Sävehofs målskyttar: Thea Blomst 8, Frida Rosell 7, Ida Sembe 4, Jamina Roberts 3, Ellie Åström Nilsson 3, Laura Jensen 3, Tamara Haggerty 3, Emilia Lindmark 2, Trine Mortensen 1 och Linn Andersson 1.

– Erik Malmqvist

Fler nyheter

 VÄLKOMNA HAMPUS OCH DANIEL! – Sävehofs nya sportorganisation Hampus Fernebrand..

LYCKAD PARTNERGOLF! Runt 120 partners varav 17 hålvärdar samlades till..

Tobias Trommler lånas ut kommande säsong! Tobias Trommler lånas ut..

TACK CARMEN! Efter 2 säsonger i Sävehoftröjan tar det tyvärr..