Handboll, SHE, Lugi - Sävehof

TIO RAKA SEGRAR

Med 24 gjorda mål redan i den första halvleken lade IK Sävehof en stabil grund till det som resulterade i två säkrade poäng i Lund på onsdagskvällen. Bortamatchen mot Lugi HF summerades slutligen med siffrorna 42–27.

Trots en målrik start på matchen stod Wilma Kroon Andersson noterad för tre räddningar på de tre första minuterna mot Lugi. Från sida till sida vände spelet snabbt och det var Sävehof som skulle dra fördel av den uppskruvade intensiteten. Laget tvekade inte att trycka på i kontringarna när lägen uppstod och ungefär en kvart in i matchen kom det verkliga rycket.

Bland annat stod Trine Mortensen för dubbla fullträffar i rask följd, vilket betydde att vänstersexan därmed var tillbaka i målprotokollet efter att ha varit utanför spel under en period. En annan som återvände till planen denna kväll var Angelica Wallén som stabilt tog plats som tvåa i försvaret.

Vid hela 24 tillfällen hittade Sävehof nätet i den första halvleken och ingen broms lades heller i efter halvtidsvilan. Ellie Åström Nilsson gånger två, Jamina Roberts och kvällens allra främsta målgörare Laura Jensen hann göra mål innan hemmalaget lyckades överlista Kroon Andersson.

Upp över 40-målsstrecket skulle Sävehof ta sig för första gången i seriespelet den här säsongen när slutresultatet skrevs till 42–27. Segern var Gulsvarts tionde i rad i SHE-sammanhang och laget är kvar som serieledare.

Närmast väntar spel i Champions League där CSKA Moskva står för motståndet i Partille Arena nu på söndag. Avkast sker klockan 14:00.

Lugi HF:s målskyttar: Emma Navne 6, Clara Lerby 5, Mariann Gabrielsen 4, Olivia Löfqvist 4, Cecilie Bjerre 2, Filippa Hall 2, Josefine Hultberg Dahlgren 1, Ofelia Hallberg 1, Lova Nyrell 1 och Amanda Andersson 1.

IK Sävehofs målskyttar: Laura Jensen 9, Frida Rosell 7, Anne Tolstrup 5, Trine Mortensen 4, Jamina Roberts 4, Ellie Åström Nilsson 4, Tamara Haggerty 4, Stella Huselius 2, Elin Heikka 1, Linn Johansson 1 och Thea Blomst 1.