Handboll, SHE, Sävehof - Skara

TILLBAKA SOM VINNARE

IK Sävehof är tillbaka på vinnarspåret efter att ha besegrat Skara HF med 33–26 i Partille Arena på måndagskvällen. Förutom de två poängen fick vi glädja oss över att se ännu en debutant presentera sig i SHE-sammanhang, den här gången var det Irma Wester Kocanovic som även tog sig in i målprotokollet.

Den första halvleken var en jämn och böljande historia där det inte dröjde lång tid från det att bollen passerat ena mållinjen till det att den hittat in i nätet på motsatt planhalva. I paus var det uddamålsöverläge för Sävehof med 16–15.

En bit in i den första halvleken fick Irma Wester Kocanovic göra entré på planen i SHE-sammanhang för första gången i karriären. Omedelbart visade hon upp en kompromisslöshet i sitt spel där inte minst försvarsarbetet fram, tillbaka och i sidled under halvlekens avslutande 30 sekunder stod ut.
– Det var väl ganska typiskt Irma. Hon gör sakerna fullt ut och det är likadant när hon gör genombrotten. Hon tänker inte så mycket på sig själv i de situationerna, utan hon går in för fullt. Jag tycker att hon levererade över alla förväntningar i dag och visade att hon har en stor framtid, sade Rasmus Overby om debutanten.

När Trine Mortensen gjorde första målet efter halvtidsvilan var det blott andra gången i matchen som det skiljde minst två mål mellan lagen. Snabbt skulle ledningen sedan drygas ut ytterligare och när Frida Rosell satte dit 21–17 från sju meter valde Skara att lägga fram det gröna timeout-kortet.
– När vi fick mer träff bakåt i början på den andra halvleken fick vi fler kontringsmål och det var väl det som var skillnaden.
– Vi vet om att Skara är ett bra lag och att de har bra spelare. De gjorde en jättefin match, så vi fick kämpa för det i dag. Det var inte så att vi gjorde 6–0 under någon period, utan det var hela tiden ett eller två mål och till slut vann vi med sju.

Med siffrorna 33–26 summerades sedan matchen och innan slutsignalen skulle Wester Kocanovic även ta plats i målprotokollet. Det fanns ingen tvekan i hennes satsning när hon stormade fram och gjorde målet som betydde 30–23.
– Det är kul att vi kan lyfta upp så duktiga handbollsspelare från vår akademi som har en enormt duktig handbollstränare, sade Overby där han med det sistnämnda syftade på sin kollega Andreas Wallin.

Vinsten innebär att Sävehof är tillbaka på vinnarspåret igen efter förlusten mot BK Heid senast.
– Ibland kan man få en reaktion efter en förlust och jag tycker att vi visade på både bredden och på kvaliteten att vi var ett bättre lag i dag. Vi fick igång alla och jag tycker att alla bidrog när de var inne på banan, så det var roligt att vara tränare i dag, sammanfattade Overby.

IK Sävehofs målskyttar: Trine Mortensen 8, Frida Rosell 7, Jamina Roberts 5, Laura Jensen 4, Anne Tolstrup 3, Tamara Haggerty 2, Elin Heikka 1, Thea Blomst 1, Linn Andersson 1 och Irma Wester Kocanovic 1.

Skara HF:s målskyttar: Sara Johansson 8, Julia Ehn 6, Ewelina Ström 4, Sofia Berndtsson 4, Ida Holm 2, Elizabeth Collado 1, och Stella Muir 1.

Fler nyheter

LYCKAD PARTNERGOLF! Runt 120 partners varav 17 hålvärdar samlades till..

Tobias Trommler lånas ut kommande säsong! Tobias Trommler lånas ut..

TACK CARMEN! Efter 2 säsonger i Sävehoftröjan tar det tyvärr..

Arvid Uusvoog skriver A-lagskontrakt och lånas ut till IFK Skövde..