TIlda_Olsson-e1536614574589

TILDA OLSSON

Försäsongen lider mot sitt slut och på torsdag rullar äntligen SHE-säsongen igång igen. Vi fortsätter presentera nyförvärven lite närmare, denna gång har turen kommit till Tilda Olsson.

Efter två SM-guld i Sävehof-tröjan var det sommaren 2016 dags för Tilda Olsson att ta sig an en ny utmaning i ny miljö för att på så sätt få möjlighet att växa ytterligare som spelare. Spola fram tiden och vi är här i nuet igen. För efter två säsonger i Skövde HF är niometersspelaren tillbaka i de gulsvarta färgerna. Under tiden i Skövde har hon utvecklat sina ledaregenskaper och beskriver det själv som att hon fått bekräftelse på sin kvalitet.
– Jag har fått ta mycket ansvar med mycket speltid och fått möjlighet att öva på många saker som jag behövt för att kunna ta nästa kliv, förklarar 22-åringen.
– Framförallt har jag fått känna på hur det är att spela långa perioder på den här nivån och fått ett kvitto på att jag verkligen klarar av det.

Hur har första tiden tillbaka i Sävehof varit?
– Den har varit väldigt rolig! Det har väl varit den förändring som jag sökt. Hittills har det varit mycket ny information med spelet och att man ska hitta sin roll i laget, men det har känts bra. Jag har kommit in på ett bra sätt.

Uppväxt i Mölnlycke och Härryda HK är moderklubben. Första sejouren i Sävehof inleddes dock redan i tidiga tonåren och med mer än ett halvt decennium som spelare i föreningen är det inte svårt att förstå att det känns lite som att komma hem igen.
– Jag pratade lite med några olika klubbar, men rent personligen hade jag siktet på Sävehof när de väl kontaktade mig. Jag ville tillbaka och det känns ganska mycket som hemma här.
Hur har det varit att följa laget utifrån?
– Jag har kollat mycket matcher och känner ju ganska många sedan jag var här senast, man känner fortfarande för klubben. Men sen möter man ju varandra under säsongen så det har varit annorlunda men nyttigt.

Det är en utvecklad version av Tilda Olsson åskådarna i Partille Arena kommer få se under säsongen. I Skövde fick hon axla ansvaret som lagkapten och hon upplever själv att hon har växt med ansvaret.
– Det var jättelärorikt och en väldigt ärofylld uppgift att få. Det var nog nyttigt för mig både i handbollen och för mig personligen.
– Det är en helt annan roll än vad jag har i laget nu, men jag tycker att det var nyttigt att få känna på hur det är att ha den typen av ansvar.

Rent spelmässigt är det en attitydspelare som uppskattar fart och det lite tuffare spelet som återvänder till klubben.
– Kanske inte så mycket finess, haha.
– Ofta blir det tufft försvarsspel för att sedan kliva på framåt. Jag försöker spela med ganska mycket attityd och energi.
Även säsongens andra nyförvärv, Nina Dano, poängterade inställningen och att ge allt ute på plan. Det märks att det är vinstsugna spelare som har anslutit till truppen av regerande svenska mästare och är det något vi kan räkna med så är det att det här är ett lag som aldrig tänker vika ner sig.
– Det är något vi vill stå för. Att ha en kämpaglöd och kriga på, vi är många som är bra på det. Det blir väldigt kul att spela då och jag tror även att det är ganska roligt att kolla på, menar Sävehofs nummer 26.

Faktaruta
Namn:
Tilda Olsson
Ålder: 22 år (född 1996)
Födelsestad: Mölndal
Position: Nio meter
Tidigare klubbar: Härryda HK och Skövde HF.

Fler nyheter

VÄLKOMMEN MAGNUS! Magnus Persson är en rutinerad högernia och ansluter..

Danskt motstånd väntade för IK Sävehof i den första hemmamatchen..

GRUPPFINAL I EUROPEAN LEAGUE TISDAG 20 februari 18.45 IK Sävehof..