180220_tilda_olsson_640

TILDA OLSSON TILLBAKA I SÄVEHOF

Efter två SM-guld med Sävehof sökte sig Tilda till Skövde HF för att utveckla sin handboll och bryta nya marker. Detta har hon gjort på ett fantastiskt sätt när hon nu är lagkapten och en av Skövdes viktigaste spelare. Med 52 mål hittills under säsongen så leder hon deras interna skytteliga. Tilda kom till Sävehof 2009 och nu tio år senare återvänder hon till klubben med mycket ny kunskap och erfarenhet.

“Känns bra att Tilda flyttar hem igen, hon har en fantastisk spetskompetens som hon har utvecklat ytterligare de senaste två åren i Skövde. Tilda är en mycket bra två- vägsspelare. Ser fram emot att se henne i Sävehofs tröja igen, välkommen tillbaka Tilda, säger Anders Eliasson”

”Det känns mycket glädjande att få Tilda till oss igen efter några år i Skövde. Med sin uppoffrande spelstil och attityd kommer hon passa perfekt in i vårt lag, säger Henrik Signell”

”Jag kom till Sävehof när jag var 13 år för att jag ville satsa på handbollen. Det är en klubb jag har fostrats i och känner väldigt starkt för .I Skövde har jag fått chansen att utveckla de bitar jag behövde och jag har skaffat mig mer rutin och erfarenhet. Jag fick även de ärofyllda uppdraget att vara lagkapten. Nu känner jag mig redo att komma hem till Sävehof igen, och jag är beredd att axla en större roll än när jag lämnade. Sävehof är en av de mest professionella klubbarna jag vet. Här har jag de bästa förutsättningarna för att fortsätta utvecklas som handbollsspelare. Jag är glad och stolt att få komma tillbaka. Både jag och hemmaplanen har växt några storlekar sen jag lämnade, säger Tilda Olsson”

Namn: Tilda Olsson
Född: 1996-03-15
Moderklubb: Härryda HK
Klubbar: IK Sävehof, Skövde HF, IK Sävehof
Position: V9
Hand: Höger
Längd: 176 cm
Vikt: 69 kg
Meriter: 2 SM-guld i Sävehof, USM-guld
Internationellt: JEM-guld

Fler nyheter

LYCKAD PARTNERGOLF! Runt 120 partners varav 17 hålvärdar samlades till..

Tobias Trommler lånas ut kommande säsong! Tobias Trommler lånas ut..

TACK CARMEN! Efter 2 säsonger i Sävehoftröjan tar det tyvärr..

Arvid Uusvoog skriver A-lagskontrakt och lånas ut till IFK Skövde..