16-9_Bakgrund-guld-Thea-Nyforvarv

THEA STANKIEWICZ TILL SÄVEHOF!

Thea född 1998 har varit en drivande kraft under åren i svenska U-landslaget (48 matcher och 125 mål) och även representerat Ligalandslaget har skrivit kontrakt t.o.m. säsongen 2024/2025.

Thea är handbollsfostrad i Norge och spelade i Fana IL fram till 2017. Mellan åren 2017–2021 representerade hon Tertnes IL i norska högsta ligan och sedan 2021 har hon spelat i Aarhus United i Danmark.

– Jag ser verkligen fram emot att komma till Sävehof som jag hört mycket bra saker om. En klubb där jag får spela om medaljer och fightas om guld och förhoppningsvis spela ute i Europa. Att få jobba med Jesper Östlund ser jag mycket fram emot, och tror att han kan utveckla mig ytterligare som handbollsspelare. Det är en spännande trupp med en god blandning av både unga och spelare med lite mer rutin. Det ska också bli kul att äntligen spela i Sverige som jag inte har testat på det än. Jag ser fram emot att träffa alla både i och runt klubben och ser fram emot två goda år här i Sävehof., säger Thea Stankiewicz.

– Thea är en spelare som vi haft under lupp en längre tid och nu får vi äntligen ta del av hennes färdigheter. Det är en spelare som kan beskrivas som en hybridspelare som har många verktyg i sin låda. Vi är säkra på att Thea kommer bidra starkt med både rutin och spetskompetens de kommande säsongerna, säger Jesper Östlund, damtränare

–  Thea är en spelare som vi tror kommer passa in väldigt bra hos oss. Hon är en komplett spelare med sina styrkor som playmaker och ett gott öga för att sätta sina medspelare i bra lägen. Hon är också en bra försvarsspelare som kan spela på många positioner som gör att hon kommer vara väldigt viktig för oss de nästa säsongerna. säger, Jonathan Stenbäcken, elitansvarig.

Fler nyheter

 VÄLKOMNA HAMPUS OCH DANIEL! – Sävehofs nya sportorganisation Hampus Fernebrand..

LYCKAD PARTNERGOLF! Runt 120 partners varav 17 hålvärdar samlades till..

Tobias Trommler lånas ut kommande säsong! Tobias Trommler lånas ut..

TACK CARMEN! Efter 2 säsonger i Sävehoftröjan tar det tyvärr..