Handboll, SHE, Kvartsfinal 3, Sävehof - Önnered

THEA BLOMST OM AVANCEMANGET TILL SEMIFINAL

Hundraprocentig i sina avslut när IK Sävehof tog sig vidare från kvartsfinalserien. Thea Blomst imponerade i det tredje mötet med Önnereds HK och pekade bland annat ut de taktiska förberedelserna som en nyckel till avancemanget.

På söndagseftermiddagen säkrade IK Sävehof en plats i semifinalspelet efter seger med 27–24 mot Önnereds HK. Thea Blomst fick pris som matchens främsta spelare och var nöjd med laget prestation.
– Jag ser det som en match där vi fick till vårt spel. Vi hade många snabba anfall och kontringar, vilket vi tycker om. Så jag tycker att vi gjorde en bra match även om det var lite slarv och sånt, sade mittsexan efter slutsignalen.

Sett ur ett individuellt perspektiv stod 18-åringen för en stark insats. I offensiven tog hon fyra avslut och hittade nätet vid samtliga tillfällen.
– Jag tycker att det gick bra i dag. Det var väldigt kul att spela och när vi gjorde det så bra som lag så var det bara att köra på.

I och med vinsten tog sig Sävehof vidare till nästa slutspelsrunda efter sammanlagt 3–0 i matcher.
– Det känns som att vi alltid går in med en go energi. Vi har mycket taktik inför matcherna och håller oss till våran plan, så det känns som att vi spelar bra som lag, resonerade Blomst kring kvartsfinalseriens utgång och hade sedan blicken på semifinalspelet.
– Nu blir det fokus på matcherna där. Det är bara att gå in och köra!

– Erik Malmqvist

Fler nyheter

LYCKAD PARTNERGOLF! Runt 120 partners varav 17 hålvärdar samlades till..

Tobias Trommler lånas ut kommande säsong! Tobias Trommler lånas ut..

TACK CARMEN! Efter 2 säsonger i Sävehoftröjan tar det tyvärr..

Arvid Uusvoog skriver A-lagskontrakt och lånas ut till IFK Skövde..