MatchrapportSkarahemmaHemsida_nyhet

TAPPADE POÄNG MOT SKARA

IK Sävehof kom snett in i onsdagskvällens match mot Skara HF. Stundtals närmade sig Gulsvart, men till sist blev det ändå förlust med 30–34.
– Vi kommer aldrig vara nöjda över att torska en sådan här match, konstaterade huvudtränare Jesper Östlund efter slutsignalen.

Redan i den 15:e spelminuten lade Jesper Östlund fram timeout-kortet för andra gången i matchen mot Skara. I Partille Arena hade gästerna då gått ifrån till ledning med 7–3.
– Jag såg rätt tidigt att vi hade det svårt. Det kändes som att vi inte var på plats och det läckte i försvaret samtidigt som det inte var någon fart i anfallsspelet, menade han.

En nästan sju minuter lång måltorka satte Thea Stankiewicz stopp för när hon gjorde 4–8. Målen började därefter komma i allt tätare takt, men avståndet upp till Skara krympte enbart marginellt där halvtidsresultatet skrevs till 14–17.

Tidigt i den andra halvleken skulle kontakten däremot bli desto tydligare. Det var inte lång tid mellan Elin Ernelinds respektive Laura Jensens kontringsmål och helt plötsligt var det inte mer än en boll som skiljde lagen åt. Med fyra raka mål var den lila repliken dock omedelbar och med 16–21 på jumbotronen tog Sävehof en sista timeout.
– Vi försökte göra så mycket rätt saker som var möjligt och göra de skiften som behövdes, men i dag fick vi ingen fullträff på någonting trots att jag tycker att sju-sex-spelet var bra i perioder. Även från bänken var det tungrott i dag.

Insatsen denna onsdag räckte inte till någon poäng och det blev förlust med 30–34.
– Såklart man är besviken efter det här. Här på hemmaplan ska vi vara starka och vinna våra matcher mot de svenska lagen. Det gjorde vi inte idag, så vi är såklart besvikna på insatsen.
– Vi kommer försöka se till att den här historien inte upprepar sig någon mer gång. Vi måste helt enkelt göra det bättre, för ingen fas var tillräckligt bra i dag, varken målvakt, försvar, kontring, anfall, avslut eller hemspring. Allt var för långt ifrån den nivå där vi normalt sett befinner oss. Vi gjorde ingen bra match, medan Skara gjorde en jättebra match, och då är det helt naturligt att de vinner.

Sävehof laddar nu om till helgens match när det är dags för säsongens sista framträdande i Champions League. DVSC Schaeffler reser från Ungern till Partille där det är avkast klockan 16:00 på söndag.

IK Sävehofs målskyttar: Thea Kylberg 6, Thea Stankiewicz 5, Laura Jensen 5, Nina Koppang 4, Emma Andersson 4, Stina Wiksfors 2, Ida Landberg 1, Elin Ernelind 1, Madeleine Rehnberg 1 och Thea Blomst 1.

Skara HF:s målskyttar: Aldis Heimisdottir 6, Ellen Aronsson 6, Sara Johansson 5, Melanie Felber 5, Johanna Sigurdardottir 5, Ewelina Ström 4 och Ida Berlin 3.

– Erik Malmqvist

Fler nyheter

I det första kvartsfinalmötet i European League bjöds det på..

Två matcher in i kvartsfinalserien har Sävehof och Hallby vunnit..

IK Sävehof vann första mötet med IFK Kristianstad i SM-slutspelets..

Med 15 måls marginal vann IK Sävehof första kvartsfinalen mot..