Handboll, Handbollsligan, SŠvehof - AlingsŒs

TAPPAD LEDNING I SLUTSEKUNDERNA

En tuff bortamatch mot Eskilstuna GUIF i Handbollsligan stod på programmet på onsdagskvällen. Det skulle visa sig bli en jämn historia och slutligen delade lagen lika på poängen.
– På förhand är det ett bra resultat men vi känner oss bestulna, sade manager Anders Eliasson efteråt och syftar på en situation med bara sekunder kvar att spela.

IK Sävehof fick en bra start på matchen där inte minst linjespelaren Christoffer Brännberger utmärkte sig med lagets två första mål. Även defensiven satt fint inledningsvis och Agust Björgvinsson släppte endast en boll förbi sig under matchens första sex minuter – och baklängesmålet kom till på straff. Just lägen från sju meter var något GUIF var skickliga på att utnyttja under matchens första hälft. Där fick Fredrik Gustavsson fem försök och hittade rätt med samtliga.

Den första halvleken kom att sluta oavgjort efter att Sävehof återhämtat sig från ett tvåmålsunderläge. 15-15 hade lagen med sig in i omklädningsrummen.

Många mål i första alltså och känslan var att det var något som målvakterna ville sätta stopp för i andra halvlek. Båda lagens sista utposter inledde halvleken med varsin räddning och Björgvinsson hade sedan flertalet parader.   

Med drygt tio minuter kvar att spela gav Jonas Larholm Sävehof ledningen igen och det gav ett övertag, om än ett knappt sådant, inför avslutningen. Något ryck skulle heller inte komma, utan lagen fortsatte att hålla sig nära varandra målmässigt. Oskar Sunnefeldt fixade 28-27 med två minuter kvar att spela och när en GUIF-spelare åkte på en offensiv foul, gav det goda möjligheter till två gulsvarta poäng. Olyckligtvis skulle det dock inte bli så, för med fyra sekunder kvar kvitterade Mathias Tholin för hemmalaget efter en omdiskuterad situation där Sävehof först var i anfall. Manager Anders Eliasson beskrev det efteråt som en stöld.
– Vi kämpade hela vägen för två poäng men sen blir vi bestulna, konstaterar han.
– Domarna höll uppe armen men redan efter tre-fyra passningar så vände de på spelet. Vi förstod inte vad som hände och då var de uppe med två gubbar och gjorde mål.

Poängen innebär att Sävehof har plockat sex poäng i Handbollsligan efter fem spelade matcher. Nästa match spelas på måndag mot AIK i Solnahallen.

Fler nyheter

LYCKAD PARTNERGOLF! Runt 120 partners varav 17 hålvärdar samlades till..

Tobias Trommler lånas ut kommande säsong! Tobias Trommler lånas ut..

TACK CARMEN! Efter 2 säsonger i Sävehoftröjan tar det tyvärr..

Arvid Uusvoog skriver A-lagskontrakt och lånas ut till IFK Skövde..