Handboll, Handbollsligan, Redbergslid - SŠvehof

TAPPAD POÄNG I SLUTSKEDET

På tisdagskvällen spelades det sista derbyt mellan RIK och IK Sävehof i Lisebergshallen. Matchen avgjordes inte förrän i de absoluta slutsekunderna när hemmalaget gjorde mål i tom kasse.
– Det är surt och tråkigt, konstaterade manager Anders Eliasson efteråt.

Med Oskar Sunnefeldt som matchens första målskytt och Agust Björgvinsson med en tidig straffräddning såg det ut att bli en fin start på matchen för Sävehof. Returen från straffen gick dock rakt tillbaka till RIK-spelare som lyckades överlista islänningen i försök två och sedan satte hemmalaget störst prägel på matchinledningen. Efter sju spelade minuter var Sunnefeldts fullträff fortfarande den enda för gulsvart och Redbergslid hade under samma period lyckats göra fyra. Då tog coach Andreas Stockenberg timeout och efter det kom målskyttet igång klart bättre och det dröjde inte många minuter innan avståndet minskade till blott ett måls differens. Sedan ryckte hemmalaget ifrån igen under en period där Tobias Thulin i RIK-målet gjorde parad efter parad.

Halvlekens avslutande sekunder var viktiga för Sävehofs del. Först var det William Bogojevic som reducerade till 10-14 och kort efter ordnade Sebastian Karlsson nästa reducering med knappt en sekund kvar på matchklockan.

Comebackande Bogojevic, som var tillbaka på handbollsplanen efter en tids sjukdom, var het i andra och gjorde Sävehofs tre första mål i halvleken. Avståndet upp till RIK krympte sedan till endast ett efter att Viktor Ottosson varit vaken på en kontring och snyggt fintat bort Thhulin. ”Bogo” ordnade sedan kvitteringen till 18-18 och Sunnefeldt fixade ledningsmålet. Sävehof var i allra högsta grad tillbaka i matchen och avslutningen skulle bli både jämn och dramatisk.
– Vi hade en bra moral och trodde på det hela vägen och lyckades kämpa ikapp, säger Anders Eliasson och poängterade att det var en upphämtning präglad av kamp.

Chansen till en gulsvart seger fanns ända till slutet, men istället för ett avgörande vid ställningen 29-29 och sekunder kvar att spela, tappades bollen och RIK säkrade segern efter att ha kontrat in bollen i öppet mål.
– Vi spelade inte bra i dag, utan kämpade och kämpade hela matchen. Det var lite flyt att vi fick chansen att ta två poäng, men så sumpade vi den.

Fler nyheter

 VÄLKOMNA HAMPUS OCH DANIEL! – Sävehofs nya sportorganisation Hampus Fernebrand..

LYCKAD PARTNERGOLF! Runt 120 partners varav 17 hålvärdar samlades till..

Tobias Trommler lånas ut kommande säsong! Tobias Trommler lånas ut..

TACK CARMEN! Efter 2 säsonger i Sävehoftröjan tar det tyvärr..