"Tänkte inte så mycket"

Jenny Alm har tagit flera kliv framåt under säsongen. Hon är viktig både i Sävehof- och det svenska damlandslaget. I söndags hade Uddevalla-tjejen stundtals lekstuga med Vardar-försvaret i Champions League-mötet i Partillebohallen. Det blev nio mål, varav ett straffkast räddade oavgjort med en dryg halv minut kvar av matchen, som slutade 27-27.

– Jag tänkte inte så mycket. Då jag missat ett par straffar på slutet ville jag inte skjuta där jag annars brukar, säger en leende Jenny.

Sävehof tog omedelbart kommandot och ledde med 5-2 efter sju minuter. Vardar kom visserligen ikapp lagom till halvtid, men tendenserna var ändå mycket goda.

– Vi spelar ett bra målvakts- och försvarsspel framför allt och får dem dit vi vill.

De regerande inhemska mästarinnorna klev sedan ifrån på nytt och en bit i andra halvlek fanns ett fyra bollars stort försprång, 22-18, att använda sig av. Men makedonskorna jobbade sig tillbaka och när Andrea Lekic satte 27-26 i slutminuten såg det tungt ut. 24-åringen ville dock annat och säkrade en rättvis poäng.

– Vårt slarv framåt gör så att de gör enkla mål och får energi.

Sävehofs resultatmässiga framgång var vital för fortsättningen av den europeiska elitturneringen. Gruppen är tät och samtliga lag har chansen att nå Final Four. För damernas del gäller det att prestera starkt mot Thüringer i Tyskland i helgen.

– Det är bra att det inte är någon elitseriematch nu, eftersom vi i stället kan fokusera fullt ut på Champions League, avslutar Jenny Alm.

Text: David Flatbacke-Karlsson
Foto: Bildbyrån