200429_tack_joanna_1920

TACK JOANNA

Som åttaåring började Joanna Lindvall Haggren spela handboll i IK Sävehof. Högersexan tog sig upp i damlaget och har varit med och bidragit till fem SM-guld under den perioden. Hösten 2018 ådrog hon sig en jobbig knäskada, men lyckades under den gångna säsongen ändå ta sig tillbaka till handbollsplanen.
– Det var helt fantastiskt att komma tillbaka! Att stå på planen med tjejerna igen var alltid målet. 

Under första halvan av mars tog hon ändå beslutet att avsluta karriären.
– Nånstans innerst inne så visste man att det inte skulle vara så länge. Man sliter mellan hopp och förtvivlan även när man är tillbaka och jag ville nå samma nivå som innan skadan. På planen var det lite surrealistiskt men ändå jättebra och jättekul.

Stora delar av de senaste månaderna har Lindvall Haggren således fått följa från sidan.
– Jag gick in i en roll att stötta tjejerna vid sidan av planen. Det var självklart jättejobbigt att inte kunna vara delaktig i spelet men jag kände ändå att man fick ta ett ansvar vid sidan av. Det hjälpte mig även personligen att vara inkluderad på det sättet, hela klubben och laget har varit jättestöttande.

När karriären i gulsvart nu summeras har hon många framgångar att blicka tillbaka på. Själv pekar Joanna ut två som sticker ut lite extra.
– Det står mellan mitt första SM-guld och guldet för två år sedan, de ligger på delad förstaplats bland minnen. Första var själva upplevelsen i sig, det var något nytt och stort. Guldet för två år sedan var helt fantastiskt på sitt sätt, det var jämnt i slutet och så avgjorde Ida (Odén, i sin sista match i karriären).

I 18 år har Joanna Lindvall Haggren varit en del av IK Sävehof och vi tackar henne för förtroendet. Stort lycka till i framtiden!

Fler nyheter

Tobias Trommler lånas ut kommande säsong! Tobias Trommler lånas ut..

TACK CARMEN! Efter 2 säsonger i Sävehoftröjan tar det tyvärr..

Arvid Uusvoog skriver A-lagskontrakt och lånas ut till IFK Skövde..

SIMON MÖLLER GÅR VIDARE!   Simon är handbollsfostrad i Sävehof..