200429_tack_amelia_1920

TACK AMELIA

Under den gångna säsongen visade Amelia Lundbäck verkligen upp vilken hög nivå hon kan spela på. Det märktes inte minst i matcherna ute i Europa där niometersspelaren var Sävehofs näst bästa målskytt med sammanlagt 37 fullträffar.
– Det har varit extremt roligt och gått väldigt bra i Champions League. Att man kan vara bra mot de allra bästa är något jag verkligen kommer ta med mig. Det är det som jag spelar för, att komma till den nivån så att jag inte bara får spela mot dem utan även med dem.

Det blev en förkortad säsong för alla – och för Lundbäck blev den tyvärr ännu kortare. En fraktur i handen innebar att hon missade avslutningen i både det inhemska och det europeiska spelet.
– Jag hade redan kört mycket fysträning innan säsongen avslutades, så slutet blev konstigt för mig. Det blev bara pang, bom så var det slut. Självklart är det tråkigt och det är en speciell situation i hela världen just nu.

Den abrupta säsongsavslutningen blev även avrundning på den här sejouren i gulsvart för Lundbäck. När hon minns tillbaka på höjdpunkterna i Sävehof-tröjan plockar hon ut härliga sekvenser.
– Champions League-matcherna och när jag gjorde min första i Rostov-Don. Jag fick göra mitt första mål och det var en galen känsla! Sedan slår förra årets SM-guld lite högre än mitt första också, för den gången fick jag vara med och bidra ännu mer med mycket speltid i finalmatcherna.

IK Sävehof tackar Amelia Lundbäck för insatserna och önskar ett stort lycka till i den fortsatta karriären!

Fler nyheter

LYCKAD PARTNERGOLF! Runt 120 partners varav 17 hålvärdar samlades till..

Tobias Trommler lånas ut kommande säsong! Tobias Trommler lånas ut..

TACK CARMEN! Efter 2 säsonger i Sävehoftröjan tar det tyvärr..

Arvid Uusvoog skriver A-lagskontrakt och lånas ut till IFK Skövde..