200429_tack_agust_1920

TACK AGUST

Han anslöt med isländska landslagsmeriter och lämnar med ett SM-guld och Champions League-erfarenhet. Agust Eli Björgvinsson blev snabbt en gulsvart favorit och själv är han glad över de två säsonger han tillbringat mellan Sävehofs målstolpar.
– Det har varit fantastiskt! Jag har fått en bra start på min karriär och är jättetacksam mot killarna i laget och klubben. Under mina två år här har jag utvecklats mycket, både som spelare och människa.

När Björgvinsson ombeds berätta om bästa minnet från den här tiden så tvekar han inte.
– Det är lätt, SM-guldet! Att ha varit en del av det laget och bidra till att det var jag och grabbarna som blev mästare 2019. Vi visste hur bra vi var och frågan var bara när vi skulle nå upp till den rätta nivån, det visade sig bli perfekt tajming.

Själv höjdes målvaktens nivå i match efter match.
– Hela den perioden var jätterolig. Jag var van vid att spela slutspel på Island, men att komma in som underdog i Sverige där ingen trodde på oss var något annat, vi visade alla i handbolls-Sverige att vi var ett bra lag.

Agust hade hoppats på en mer naturlig avslutning på Sävehof-tiden, men den rådande pandemin förhindrade tyvärr det.
– Det var konstigt att det bara tog slut. Känslan var att ”va, är det färdigt? Ska jag lämna klubben såhär?”. Men sedan förstår man att det handlar om något annat utanför handbollen som är viktigare.

IK Sävehof tackar Agust Eli Björgvinsson för två säsonger vi sent kommer glömma och önskar stort lycka till i framtiden. Áfram Ísland!

Fler nyheter

LYCKAD PARTNERGOLF! Runt 120 partners varav 17 hålvärdar samlades till..

Tobias Trommler lånas ut kommande säsong! Tobias Trommler lånas ut..

TACK CARMEN! Efter 2 säsonger i Sävehoftröjan tar det tyvärr..

Arvid Uusvoog skriver A-lagskontrakt och lånas ut till IFK Skövde..