Handboll, Handbollsligan, SŠvehof - Kristianstad

SVENSKA MÄSTARNA BESEGRADES

IK Sävehof imponerade stort när regerande svenska mästarna IFK Kristianstad besegrades med 28-24 på onsdagskvällen.
– Vi stressade dem och jag tycker att det är en välförtjänt seger, sade en mycket nöjd Anders Eliasson efter triumfen.

Det var en tight inledning där Sävehof var första lag att skaffa sig ett överläge på mer än ett mål. Det kom efter ett friställande inspel på linjen till en för dagen mycket het Joakim Larsson som ordnade 6-4. Kristianstad hämtade förvisso upp det relativt snabbt, men det var inga tvivel om att det var gulsvart som hade tagit plats i förarsätet denna halvlek. Så småningom byggdes ett nytt överläge upp, denna gång till tre måls marginal. En kombination av luriga frikastvarianter, välplacerade försvarsblockeringar, vasst målvaktsspel och distinkta avslut ordnade det. När halvleken summerades var ledningen uppe i fyra och publiken hade bjudits på en härlig handbollshalvlek i Partille Arena.

Agust Björgvinsson klev fram stort i slutet på den första halvleken med tre räddningar på fyra Kristianstad-avslut. På samma matchvinnande sätt klev han in i målet i den andra halvleken och släppte inget förbi sig under de första sex minuterna. Inte ens om Kristianstad-spelarna hade försökt med en tennisboll hade den passerat den isländska väggen under den perioden.
– Det var ett bra målvaktsspel, väldigt bra försvar och det var riktigt roligt att se, konstaterade manager Anders Eliasson. 

Storspelet längst bak gjorde att Sävehof kunde öka på ledningen ytterligare i början på andra och som mest var avståndet ner till gästerna sju mål. Det kan som bekant gå snabbt i handboll och fem raka mål från Kristianstad var oroväckande. Oskar Sunnefeldt stoppade det med sitt tionde mål för kvällen och fixade på så sätt 25-22. Det stoppet i Kristianstad-flowet var viktigt för sedan föll saker på plats igen och Sävehof kunde slutligen säkra segern med slutresultatet 28-24.
– Vi gjorde våra mål och släppte in betydligt färre än förra veckan. Vi fick dem dit vi ville och det känns roligt.
Redan inför matchen hade Eliasson poängterat att det schemamässigt var ett bra läge att ställas mot Kristianstad, med tanke på deras Champions League-spel.
– Vi visste om att vi hade en möjlighet när de är mitt i sitt CL-spel och gjorde en fantastisk match mot Veszprem i lördags och har en ny match på lördag igen. Men de är fortfarande Sveriges bästa lag och vi är ödmjuka inför det.
– Matchplanen höll vi och vi gjorde vårt jobb. 

Fler nyheter

VÄLKOMMEN ELIN! Elin Lindblom ny målvakt från VästeråsIrsta spelade på..

Tre raka matcher mot HK Malmö har slutat med tydlig..

SM-KVARTSFINAL 3 TORSDAG 11 APRIL 19.00 IK Sävehof – HK..

Borta mot HK Malmö tog IK Sävehof andra raka segern..