Svensk Handboll fortsätter i SVT

Nu står det klar att SVT sänder elitserien i handboll fram till 2014. SVT har sänt svensk handboll i flera säsonger och gör nu en utökad satsning. I det nya formatet Handbollsextra bevakas flera matcher parallellt. Under vintern kommer även en del matcher sändas som en del av Vinterstudion.

– Handboll är en utmärkt TV-sport. Teknisk, taktisk, fysisk och nära tittaren och både herr- och damserierna håller hög internationell klass. Det är glädjande att vi kan utveckla vår bevakning av en våra största lagsporter, säger Per Yng, chef för SVT Sport.

Avtalet gäller elitserien för både damer och herrar. Cirka 30 matcher sänds per säsong med ett särskilt fokus kring SM-slutspelen.

– Svensk handboll har haft en stark utveckling vad avser exponering i tv. Att nu kunna få bli en viktig del i den populära Vinterstudion ser vi som ytterligare ett stort steg framåt. Vi är mycket glada över att elitserierna även kommande tre säsonger visas i SVT, säger Christer Thelin, vd för Svenska Handbollförbundet.

– Det känns oerhört roligt att kunna fortsätta vårt samarbete med SVT i ytterligare tre år. Vi hoppas kunna erbjuda svenska folket högkvalitativ och spännande klubblagshandboll i en kanal som kan ses av hela svenska folket.” säger Peter Gentzel, chef för svensk elithandboll.

Handbollssäsongen inleds i mitten av september. Spelprogram återfinns på http://www.handboll.info/sv/Tavling/

Text: Christer Thelin
Foto: Bildbyrån

Fler nyheter

 VÄLKOMNA HAMPUS OCH DANIEL! – Sävehofs nya sportorganisation Hampus Fernebrand..

LYCKAD PARTNERGOLF! Runt 120 partners varav 17 hålvärdar samlades till..

Tobias Trommler lånas ut kommande säsong! Tobias Trommler lånas ut..

TACK CARMEN! Efter 2 säsonger i Sävehoftröjan tar det tyvärr..