Handboll, SHE, Sävehof - Skövde

STORSEGER PÅ SÄVEHOFDAGEN

Säsongens 19:e vinst i seriespelet säkrades när Kristianstad HK besegrades med 34–21. I paus var ställningen 18–11 och marginalen mellan lagen fortsatte ständigt att växa.

På lördagseftermiddagen tog Sävehof emot Kristianstad i det som var Sävehofdagens andra match. En kvart innan avkast i SHE-matchen hade herrlaget säkrat två poäng i Handbollsligan och nu var frågan om vi skulle få fira dubbla gulsvarta segrar i Partille Arena.

Signalerna var åtminstone goda när Jesper Östlunds lag tidigt tog initiativ. Trollkonster från Irma Wester Kocanovic gjorde att hon på egen hand kunde finta bort sin bevakning och sätta dit 8–3 från central position. Aktionen mottogs av varma applåder från Partille-publiken när knappt en kvart var spelad av matchen
– I dag var Irma hänsynslös i sina satsningar när hon slängde sig in i hålen. Sedan blev det fel ibland, men hellre det och att man går för det varenda gång än att man fegar. Det har vi jobbat med ett tag, att hon ska våga ta de här situationerna, och det gjorde hon bra i dag, berömde coach Östlund.

Annars var det en hel del Thea i målprotokollet där både Blomst och Kylberg kom till avslutslägen som ofta förvaltades väl. Den förstnämnda noterades för sex bollar i nät under den första halvleken som Sävehof vann med 18–11.

Upp i en tiomålsledning tog sig Gulsvart när Stella Huselius satte fart och gjorde 22–12 tidigt i den andra halvleken. Det här visade sig bli en bekväm resa mot de två poängen, med 34–21 som slutresultat, trots att förutsättningarna ej var optimala då flertalet spelare befann sig på frånvarolistan.
– Med tanke på vår träningsvecka så är jag väldigt glad över att vi gjorde en så pass bra match. Vi har haft många sjukdomar och småskador, så vi valde att inte riskera spelare som har haft känningar eller varit sjuka. Istället klev andra fram och jag tycker att de gjorde det på ett mycket bra sätt. Thea Kylberg, Irma och Linn (Johansson) är spelare som kanske inte står i rampljuset normalt sett, men de fick stå i det i dag på ett annat sätt. 

Nästa match i seriespelet är den 8:e mars, men innan dess ska den första finalmatchen i ATG Svenska Cupen spelas. Den 26:e februari väntar H65 Höör på bortaplan där det gäller att skaffa sig ett bra utgångsläge inför returen i Partille i mitten av mars.
– Jag tror att det kommer glöda lite mer på träningarna i veckan. Det kommer vara mer fokuserat, det ser jag verkligen framför mig. Det ska bli riktigt kul att få fajtas om en titel här i nästa vecka och bryta av serielunken lite. Vi är supertaggade!

IK Sävehofs målskyttar: Stella Huselius 7, Thea Blomst 7, Thea Kylberg 7, Irma Wester Kocanovic 5, Mai Kragballe 4, Elin Heikka 1, Johanna Forsberg 1, Elin Ernelind 1 och Linn Johansson 1.

Kristianstad HK:s målskyttar: Maja Hedberg 6, Sarah Carlström 5, Beyza Karacam 4, Andrea Tecar 3, Maria Larsen 2 och Claudia Marina Condurache 1.

– Erik Malmqvist

Fler nyheter

Spel i 60 minuter? 70 minuter? Nej, 80 minuter! Efter..

SIMON MÖLLER KORSBANDSSKADAD I första finalmatchen skadade sig Simon Möller..

För sjuttonde gången i föreningens historia är IK Sävehofs damlag..

VI GÅR MOT GULD! – rafflande matcher väntar TORSDAG 23..