Handboll, SHE, Kvartsfinal 1, Sävehof - Kungälv

STORSEGER NÄR SLUTSPELET INLEDDES

Slutspelet är igång – och det med besked! IK Sävehof besegrade Kungälvs HK med hela 38–16 i den första kvartsfinalen som spelades i Partille Arena på tisdagskvällen.

Efter 21 vinster på 22 grundseriematcher var det på tisdagskvällen äntligen dags för slutspelet att kastas igång. Lagets starka defensiv satte sin prägel från start med endast ett insläppt mål på de tio inledande minuterna. Under samma tidsperiod hade Sävehof gjort fyra mål framåt och på så vis etablerat ett första övertag. Inte minst var det den interna skytteligavinnaren i grundserien, Frida Rosell, som slog an tonen med fem bollar i nät i den första halvleken.

Bollstölder på egen planhalva och kvicka omställningar ledde fram till ökad marginal. Johanna Forsberg gjorde det ett par gånger om, Olivia Mellegård och Stella Huselius hamnade i liknande situationer och då började det snabbt rinna iväg. Jumbotronen i Partille Arena visade 17–8 efter 30 minuters spel.

Kontringsspelet fortsatte fungera väl även efter pausen. Till en början var det ofta Ida Sembe som spurtade fram längs högerkanten och var distinkt i avsluten, men fick även fortsättningsvis gott sällskap av sina gulsvarta lagkamrater med målfabrikationen. Tio Sävehof-spelare tog sig in i målprotokollet denna kväll.

Mot slutet av matchen ställde Jesper Östlund upp med sju spelare som hade en gemensam snittålder på enbart 19,1 år. Övertaget blev än starkare och så småningom säkrades segern i den första kvartsfinalen med 22 måls marginal när slutresultatet skrevs till 38–16.

På lördag är det dags för kvartsfinal 2 när spelplatsen är Mimershallen i Kungälv.

IK Sävehofs målskyttar: Frida Rosell 7, Ida Sembe 5, Stella Huselius 5, Mai Kragballe 5, Johanna Forsberg 4, Nina Koppang 3, Irma Wester Kocanovic 3, Olivia Mellegård 3, Thea Blomst 2 och Emma Mihailovic 1.

Kungälvs HK:s målskyttar: Alma Jöhnsson 7, Mia Lagumdzija 3, Linnéa Rundberg 3 och Madeleine Lindgren 3.

– Erik Malmqvist

Fler nyheter

Med 38–28 som slutresultat säkrade IK Sävehof andra segern i..

I det första kvartsfinalmötet i European League bjöds det på..

Två matcher in i kvartsfinalserien har Sävehof och Hallby vunnit..

IK Sävehof vann första mötet med IFK Kristianstad i SM-slutspelets..