Handboll, Dam, SHE, SŠvehof - Heid

STORSEGER NÄR SLUTSPELET DROG IGÅNG

IK Sävehof öppnade kvartsfinalrundan med seger 28-18 hemma mot Boden. 
På onsdagskvällen var det dags för Sävehof att dra igång slutspelet även på damsidan. Motståndare i den här kvartsfinalserien är Boden och lagen möttes så sent som i den näst sista matchen i grundserien. Då blev det Sävehof-seger med 32-28 och även säsongens första möte slutade med vinst för gulsvart.

Matchen fick en målsnål inledning där det dröjde fram till matchminut fyra och en Boden-straff innan målnollan sprack. Sävehofs första mål i säsongens slutspel dröjde till nästan sex minuter in i matchen och det var Julia Eriksson som tryckte dit den. Halvleken präglades av ett par långa målsvackor, men i mitten av halvleken kom Sävehofs ryck. Lagkapten Linnea Pettersson fixade då lagets första ledning i matchen, en ledning som aldrig skulle tappas. Lagen gick in till omklädningsrummen för halvtidsvila med hemmaledning med 13-8.
– Inte oroande så länge vi hämtar tillbaka till det. Det är klart att det finns alltid saker att ta av, men det finns trots allt ett annat lag på banan som gör bra saker också, sade tränare Henrik Signell om perioderna där målen inte kom lika tätt.

Det var ett Sävehof i kontroll som kom ut till den andra halvleken. Under de avslutande 30 minuterna hölls Boden på ett bekvämt avstånd rent resultatmässigt och istället för att gästerna skulle knappa in, så ökade det målmässiga avståndet mellan lagen. Segersiffrorna skrevs slutligen till 28-18 och bästa målskytt i matchen var Olivia Mellegård med totalt sex fullträffar.
– Jag är nöjd med insatsen. Vi är rejäla och arbetar hårt tillsammans, slutspelet handlar mycket om det. Det är alltid lite extra nerver i första slutspelsmatchen men jag tycker att vi hanterar det bra.

Påskhelgen blir fri från match för Sävehofs del och kvartsfinal nummer två spelas i Boden på tisdag (3:e april). Då spår Signell att det blir ett svårare möte.
– Det kommer bli tuffare uppe i Boden, de är starka där och kommer ha stort stöd av publiken. Vi har bara spelat en match och faran är om vi tror att det kommer se ut så här varje match.

Fler nyheter

Med 38–28 som slutresultat säkrade IK Sävehof andra segern i..

I det första kvartsfinalmötet i European League bjöds det på..

Två matcher in i kvartsfinalserien har Sävehof och Hallby vunnit..

IK Sävehof vann första mötet med IFK Kristianstad i SM-slutspelets..