Handboll, Handbollsligan, SŠvehof - Kristianstad

STORSEGER NÄR HANDBOLLSLIGAN VAR TILLBAKA

Årets första match för IK Sävehofs herrar spelades på onsdagskvällen. Laget lyckades besegra HIF Karlskrona med 35-19 hemma i Partille Arena där en stark avslutning på den första halvleken lade grunden.
– Vi var pålästa och gjorde vårt jobb, konstaterade en nöjd Anders Eliasson efter slutsignalen.

Efter en resultatmässigt fin december-månad har det den senaste månaden varit uppehåll i Handbollsligan med anledning av VM. På onsdagen startade IK Sävehof om säsongen mot HIF Karlskrona med hopp om att få en skön start på 2019.

Det var en jämn start på matchen där lagen turades om att göra mål. När Sävehof sedan drev upp tempot i samband med en kontring vid tidsmarkeringen för halva halvleken, kunde laget gå upp till en tvåmålsledning och på så sätt få ett tryggare grepp om matchen. Det greppet skulle bli ännu fastare mot halvlekens slut, för Gzim Salihi löste upp en knut där inget av lagen hade lyckats göra mål på sex minuter. När Sävehofs nummer 22 bröt den måltorkan, var det också starten på Sävehofs ryck. Agust Eli Björgvinsson höll nollan i tolv raka minuter som avslutning på halvleken och då lyckades laget gå ifrån till en ledning med 15-9.
– Det var en halvjobbig start och Karlskrona är ju ett rätt fysiskt lag. Sen fick vi en bra avslutning där vi hade 5-0 under sista tio. Vi gjorde framförallt ett jättebra jobb i försvaret och hela laget var med, sade manager Eliasson.

Den isländska landslagsmålvakten visade att VM-nivån höll i sig även efter halvtidspausen. Han lyckades såväl rädda en straff som göra mål när det var tomt på motsatt ände av planen. Även målvaktskollegan Simon Möller visade klassen när han fick chansen i slutet halvleken och bidrog till att segersiffrorna kunde skrivas till 35-19.

Framåt var det många som ville blanda sig i och de flesta noterades även i målprotokollet. Mest frekvent var William Bogojevic som denna kväll stod för sju av lagets mål. Ett positivt besked från kvällen var även att Viktor Ottosson var tillbaka på handbollsplanen. Vänstersexan missade de avslutande matcherna 2018 på grund av skada, men på onsdagen var han alltså tillbaka och var dessutom hundraprocentig i sitt skytte (2/2). En som fick lämna sin kantposition och ta kliv inåt i banan var Sebastian Karlsson som fick beröm av Eliasson efteråt.
– Det var kul att se ”Sebbe” på nio meter. Han gjorde det väldigt bra och stod upp som tvåa mot (Tobias) Nordahl. Vi gick runt på spelarna och det behövs nu när det är så tätt med matcher.
– Ottosson är Ottosson och sen tycker jag att (Sebastian) Spante gick in och gjorde ett fantastiskt jobb, framförallt bakåt. Även ”Gurra” (Wedberg) gjorde det bra på andra kanten.

Nästa match för laget spelas redan på lördag. Då heter motståndet IFK Ystad och fokuset flyttas nu mot den uppgiften.
– Nu är det fullt fokus på IFK Ystad på lördag. Det arbetet börjar i morgon, så det ska bli kul att åka ner dit med det här i ryggen.

Fler nyheter

Spel i 60 minuter? 70 minuter? Nej, 80 minuter! Efter..

SIMON MÖLLER KORSBANDSSKADAD I första finalmatchen skadade sig Simon Möller..

För sjuttonde gången i föreningens historia är IK Sävehofs damlag..

VI GÅR MOT GULD! – rafflande matcher väntar TORSDAG 23..