Handboll, Dam, SHE, SŠvehof - VŠsterŒsIrsta

STORSEGER MOT VÄSTERÅSIRSTA

Sävehofs damer tog en storseger med 30-14 hemma i Partille Arena när VästeråsIrsta kom på besök på söndagseftermiddagen. 
– Bästa matchen för säsongen, sade tränare Henrik Signell efter matchen.
På mindre än 24 timmar förvandlades Partille Arena från P3 Guld-gala till handbollsarena. Om feststämning skulle hålla i sig eller inte skulle bestämmas av mötet mellan Sävehof och VästeråsIrsta i SHE. Sävehof kom till matchen med en god känsla efter segern senast och vikten av denna söndagsmatch gick inte att ta mista på – inför avkast skiljde det endast en poäng mellan de två lagen. 

Den första halvleken var länge en målsnål historia. Matchens första fullträff kom inte förrän efter drygt fyra minuter och det var Johanna Ahlm som drog igång målskyttet. Isabella Mouratidou i Sävehof-målet visade att storformen från Höör-matchen satt i och hon var hundraprocentig fram till den tolfte matchminuten då VästeråsIrsta gjorde sitt första mål för matchen. Halvleken präglades annars av en del missade möjligheter i offensiven, trots det kunde Sävehof gå till halvtidsvila med komfortabla 15-7.
– Vi skapar rätt så bra lägen i början, men missar några av dem. Vi spelar lite för statiskt och vi ville få in lite mer rörelse och platsbyten i anfallsspelet, förklarar Henrik Signell den lite tröga inledningen.

I halvlek nummer två gasade Sävehof ifrån gästerna ytterligare och det tog inte många minuter förrän måldifferensen mellan lagen var uppe i tio bollar. En av anledningarna till det var att Ahlm fortsatte sitt fina målskytte, hon kom till slut upp i sju mål och var med det lagets bästa målskytt denna eftermiddag. Slutresultatet skrevs till 30-14, vilket är den största segermarginalen för säsongen för Signells lag. 
– Vi gör en väldigt bra match och jag är otroligt nöjd. Jag tycker att vi är bra i alla lagdelar idag, summerade Signell matchen.

Vi kan konstatera att feststämningen höll i sig i Partille Arena över natten och Sävehof tog sin andra raka seger i SHE. De två poängen innebär att Sävehof tar ett kliv upp till femteplatsen i tabellen. Nästa match spelas på torsdag (25:e januari) i Skövde.

Fler nyheter

VÄLKOMMEN HEM ELIN! Elin Karlsson startade sin karriär i handbollsskolan..

Segern var inom räckhåll, men i slutändan fick IK Sävehof..

FELIX MÖLLER TILL AALBORG! Felix Möller är handbollsfostrad i Sävehof..

Spante förlänger! Sebastian Spante som gör sin 6:e säsong i..