Handboll, SHE, Semifinal 1, SŠvehof - Skuru

STORSEGER MOT VÄSTERÅSIRSTA

Efter en vinst och en förlust var det på onsdagen dags för säsongens tredje SHE-match. Bortamötet med VästeråsIrsta slutade med seger 31-20 efter ett kraftigt ryck i andra halvlek.

Den första halvleken i Bombardier Arena var jämn och det skilde inte mer än två mål efter de första 30 minuterna. Att det var IK Sävehof som satt i förarsätet märktes dock. Laget hamnade aldrig i underläge och ledde som mest med fyra måls marginal. Sett till individuella mål var det Olivia Mellegård som utmärkte sig mest med fem gjorda mål och hade således stor del i halvtidsresultatet 13-11.

När Sävehof hittade formen under fjolåret var det bra fysik och starka matchavslutningar som nämndes som nycklar. Att döma av den här matchen är den framgångsfaktorn fortsatt aktuell. Med god möjlighet att rotera truppen, klev laget ifrån VästeråsIrsta kraftfullt i den andra halvleken. Två måls marginal förvandlades till seger med hela elva mål och tränare Rasmus Overby var nöjd efteråt.
– Vi höll oss till det vi kan och stod bra bakåt. Det finns många bra spelare i vår trupp som vi kan gå runt på och det bidrog idag, förklarar han.
– Sedan blev kanske siffrorna lite för stora, det var inte den känslan man hade på banan.

Seger borta mot VästeråsIrsta säkrades alltså och Sävehof kliver nu upp på sammanlagt fyra poäng i SHE-tabellen.
 – Det är helt okej, säger Overby om säsongsöppningen.
– Det här är en process och något vi jobbar vidare med.

Fler nyheter

LYCKAD PARTNERGOLF! Runt 120 partners varav 17 hålvärdar samlades till..

Tobias Trommler lånas ut kommande säsong! Tobias Trommler lånas ut..

TACK CARMEN! Efter 2 säsonger i Sävehoftröjan tar det tyvärr..

Arvid Uusvoog skriver A-lagskontrakt och lånas ut till IFK Skövde..